Campaigns

Aug 7, 2012

Wall-E yang direka seorang geek

Assalamualaikum semua
sekejap je masa berlalu kan
hehehe, my life stay bz dgn assignment yang bertimbun
hehehhe, penat sangat2.. ok la sebelum bzkan diri
Anum nak ajak kawan-kawan layan rekaan Wall-E..
Ingat tak ngan cerita nie dulu.. Anum suka sangat ngan Wall-E nie..
 Seorang computer programmer berasal dari Orang County, 
California bernama Mike Senna telah menghabiskan masa 
selama 2 tahun 6 bulan untuk membina sebuah robot Wall-E 
yang berfungsi. Wall-E ini mampu bergerak, 
berpusing dan bercakap tetapi tidak mengangkut sampah seperti di dalam filem.
Ini bukan robot pertama yang dihasilkan oleh Mile. 
 Pada 2003, beliau telah membina R2D2 versinya sendiri. 
Jom layan video plak
Share:

46 comments:

  1. selaloonyer kan geek ni kan mmg pandai...kikikiki...suke gak tgk rancangan beauty N the geek...best jee

    ReplyDelete
  2. syawalsimpsons: bestnya pandai kan

    ReplyDelete
  3. Mrs.Eady: canggih
    Ardini: yes

    ReplyDelete
  4. bleh thn gak citer ni
    pernah tayang kat murid di dewan guna LCD sbb time tu ramai cikgu g mesyuarat krani ngudi..xcukup cikgu..bdk tgk wayang..hahaha

    http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/tudung-raya.html

    ReplyDelete
  5. hebat la sape yg leh cipta robot nie..siap bole ckp lagi tu =)

    ReplyDelete
  6. la..... x pungut sampah ker, mesti pengotor robot nieh.. hihi

    ReplyDelete
  7. Syazlina: best kan leh jadi kawan
    Wahida: hehehe

    ReplyDelete
  8. KA: yezaaaaaaaaa
    Titisan Hujan: sgt2 hebat ideanya

    ReplyDelete
  9. teringin nk menuntut ilmu buat robot dgn diala hehe

    ReplyDelete
  10. Uncle suka EVA dalam cerita Wall E

    ReplyDelete
  11. memang best kalau dapat satukan.... berangan...

    ReplyDelete
  12. redza: bestnya leh buatkan anum satu
    gedek: hehehehe

    ReplyDelete
  13. dia buat krn minat..kengkadang ada org pandai teori je..


    p/s: suka giler tgk gambar amy mastura kat entri sblm ni..cute sgt..sentiasa muda belia wajahnya

    ReplyDelete
  14. comel..boleh jadik kawan kat rumah..erkk boleh ke?hehehehe

    ReplyDelete
  15. rINA: HEBAT KAN IDEA DIA
    Mama_Umar: best kan

    ReplyDelete
  16. msred: wall_e
    sangratoo: boleh sis

    ReplyDelete
  17. my son suka tengok cite wall-e...hehehe derang enjoy lama2 kat sini :)

    ReplyDelete
  18. hebat diorang kan... kita pun boleh hebat macam diorang...

    ReplyDelete
  19. hebak nya dia.. xpuas tengok cerita wall e.

    ReplyDelete
  20. hebak nya dia.. xpuas tengok cerita wall e.

    ReplyDelete
  21. Bitt: syok ceta nie
    Kazman: betul janji ada idea

    ReplyDelete
  22. Suria: yezaaaaaaaaa
    QA: hebat kan

    ReplyDelete
  23. L: betul tue
    Cik Asma: best kan layan ceta tue

    ReplyDelete
  24. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    ReplyDelete
  25. 2 tahun buat robot je ? wah, daebak ! :)

    ReplyDelete
  26. Abe peminat Wall-e, siap ada figuring Wall-e sama E-v-a. Romantik wei robot tu

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum