Campaigns

Apr 10, 2012

# Suka-suka

Tasik Sørvágsvatn yang unik

Assalamualaikum semua
selamat pagi, hr nie cuaca hujan pagi2
nasib baik ada baju hujan..
selamat Anum smp off..hehe
ok pagi nie nak ajak kawan2
layan gambar tasik yg sgt unik...
jom kita layaaaaaaaaaaaaaan
 01
 02
 03
 04
Tasik Sørvágsvatn (Leitisvatn) ini merupakan tasik terbesar di Faroe Islands. Tau tak Faroe Islands tu kat mane? Haih, failed Geografi ke korang ni? Haha kami pun tak tau, tapi ia terletak diantara Laut Norwegian dan Lautan Atlantik Utara. Tasik ini sangat besar berukuran 3.4 kilometer persegi.

Gambar ketiga di atas ialah ilusi optik di mana jurugambar mengambil gambar pada sudut yang menampakkan seolah-olah tasik tersebut berada di atas tebing tapi sebenarnya tidak kerana tasik tersebut hanya 30 meter di atas paras air laut


45 comments:

  1. memang hebat tasik ni sebab di tepi pantai ada tasik....

    ReplyDelete
  2. kazman: betul2...
    Mrs.Eady: sangat cantik

    ReplyDelete
  3. cantiknya......

    bilalah boleh ke sana?

    ReplyDelete
  4. Tasik Raban / banding tak ada ke...??
    ha...ha...ha...

    ReplyDelete
  5. azam: hehehe, ye la kan bro bila ek
    Adando: muakkakaka

    ReplyDelete
  6. kat tmpt sy cuaca cerah harini :)


    tasik tu kalau panjat tebing boleh terjun laut hehe..mmg unik!

    ReplyDelete
  7. tu yg terkejut siket nengok gambar no 3 tu... hehehe

    ReplyDelete
  8. Rina: betul2... tempat anum hujan
    Taufiq: hahaha

    ReplyDelete
  9. Aman damai je pemandangan kn kn??

    ReplyDelete
  10. isk isk isk
    mmg unik..
    x masuk lg nie dlam discovery chanel:)

    ReplyDelete
  11. Sangat tenang tasik ni dan pastinya cantik.

    ReplyDelete
  12. cantiknya pemandangan kat situ.. a,bar no.3 tu mmg terbaik.. pandai teknik photog tu kan..

    ReplyDelete
  13. suka tgk pemandangan yg cantik.. :D

    ReplyDelete
  14. shark: betul2
    Azhafizah: sangat tenang

    ReplyDelete
  15. zana: betul, kreatif kan
    Bui: syukur kan sis

    ReplyDelete
  16. cantiknya... luas mata memandang

    ReplyDelete
  17. alamak.. jauhkan kalau dekat lehler kita gi ramai2kan.. cantik...

    ReplyDelete
  18. nureen: terbaik
    cho zila: betul2,, buat xtvt best kan ramai2

    ReplyDelete
  19. kreatif jurugambar tu ambik gmbr yg ketiga tu kan kak

    ReplyDelete
  20. subhanallah, walaupon nama tasik tu susah nak sebut, tapi sungguh indah ciptaan Allah...

    ReplyDelete
  21. no 3 tuh nampak sgt cantek...:), kagum dgn kekuasaan Allah

    ReplyDelete
  22. terpegun kite..cantiknyeeeee...maha agung kuasa Allah kn..indahnyaaa....

    ReplyDelete
  23. tasik kenyir tak tersenarai ke...hehe

    ReplyDelete
  24. sutera kasih: ye betul
    maszmadi: tak ternilai kan

    ReplyDelete
  25. cinta zulaikha: saya pun
    zsqueenbee: allah maha agung

    ReplyDelete
  26. cantik..amazing

    tp yg pasti header tbaru gamba anum laaaaaaaaagi cantik.. ;)

    ReplyDelete
  27. Lady Ayu: tenang kan sis
    intan: thanks

    ReplyDelete
  28. Subhanallah,cantiknya semua tasik tu...

    ReplyDelete
  29. Nzayiena: cantik kan sis, tenang je

    ReplyDelete
  30. cantiknya.. suasana mcm kat new zealand.. bila dapat nk menjejak kaki nih .. hihihi

    ReplyDelete
  31. Memang cantiklah.... Dah macam buatan je ....

    ReplyDelete
  32. amazing.. so superb.. Ciptaan ALLAH.. :)

    ReplyDelete
  33. cik kay: syukur
    Ros: ye la kan... best kalat dpt tgk real

    ReplyDelete
  34. msred: ye la kan
    liyana: tiada tandingan

    ReplyDelete
  35. SubhanaAllah...ciptaanNya semua nya indah indah ;)

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/