Campaigns

Mar 14, 2012

Wordless Wednesday #23

Assalamualaikum & Very Good Moning
On Wednesdays all over the internet,
bloggers post a photograph with
no words to explain it on their blog.

Hence the ‘wordless’ title.
The idea is that the photo itself says
so much that it doesn’t need any description.
Salam Takziah buat my friend
last day dapat berita yang sangat sedih
Anum mampu menangis..
dan Anum berharap dia akan tabah..
sesekali jadilah kawan yang mendengar

dari hanya bercerita..

ambil lah masa utk memahami

hati dan perasaan kawan...

kerana dia juga seorang manusia..

dia juga ada rasa takot..

ada rasa bimbang..

sedih... dan... kecewa...

dia juga ada kelemahan...

dan dia juga perlukan kawan...

sebagai kekuatan...

jadilah kita kawannya itu..

kita selalu melihat dia ketawa..

tetap mungkin sebenarnya..

dia tidak setabah yang kita sangka...

disebalik senyuman nya itu...

mungkin banyak cerita sedih...

yang ingin diluahkan...

disebalik ketenangan nya...

mungkin tersimpan seribu kekalutan..

kita tidak tahu...

tetapi...

jika kita cuba jadi sahabat

seperti dia...

mungkin kita akan tahu....

amin..


Share:

51 comments:

  1. susah actually nak carik kawan yang jadi pendengar setia ni!!

    ReplyDelete
  2. amin....semoga tabah buat teman Anum...

    ReplyDelete
  3. nuyui: betul2
    Lady Ayu:ye betul sangat susah sis

    ReplyDelete
  4. kawan yang sanggup susah & senang bersama mmg susah nak dicari.. hargailah kawan yg kita ada. cuba memahami keadaan kawan kita selagi kita terdaya..

    setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya.. yakin bahawa Allah dah merancang sesuatu yg lebih baik utk kita..

    ReplyDelete
  5. Kawan ketawa senang dicari tapi kawan yang sanggup bersama menghadapi segala kesusahan kita Sukar untuk ditemui...

    ReplyDelete
  6. ye anum..saya pn turut sedih dgn berita itu..semoga mereka tabah hadapi dugaan yg maha hebat ini..krn sy juga seorg ibu..semoga 'anak' mereka damai di sana..smpi skang can't stop thinking bout them.. :'(

    ReplyDelete
  7. zana: anum setuju, thanks zana
    adando: betul2

    ReplyDelete
  8. sue: sama la sis... masih x ilang dari fikiran anum... insyaallah

    ReplyDelete
  9. saya lebih banyak mendegar cerita kawan... tapi saya sukar nak berkongsi cerita yang terlalu personal dengan kawan... sebab tu ramai yang kata saya perahsia... hehehe

    ReplyDelete
  10. dwaty: sama dengan anum ... anum susah nak berkongsi cerita dgn kawan..

    ReplyDelete
  11. redza: semoga sahabat akan tabah

    ReplyDelete
  12. cik gugu: insyaallah
    maszmadi: thanks

    ReplyDelete
  13. aku tumpang sedih dgr berita ni...sgt sayu hati ni...

    ReplyDelete
  14. sesungguhnya setiap aturanNya,,hnya dia y tau hikmah y tersembunyi.. semuanya ada alasannya

    ReplyDelete
  15. hanya Tuhan yang mengerti dan tahu segalanya...kann

    ReplyDelete
  16. setiap yg berlaku ada hikmahnya yg kita kdg x mengerti



    kawan menangis sukar dicari..

    ReplyDelete
  17. Anum,

    Meh bg emel Anum yg rasmi, akak nak hantar jemputan utk lawatan sempena Hari Kraf Kebangsaan ni.
    Ekceli Hari Kraf tu kat opis akak ler.. kut Anum tatau, sbb kat entry akak Anum kata "jom.." Hikhik :D

    ReplyDelete
  18. Rina: betul2, hanya org yang merasa kepahitan dan kepedihan sahaja yang tahu
    Puanstoberi: Jap lagi anum pm sis.. sis thanks anum dah terima keychain langkawi.. suka2

    ReplyDelete
  19. ada hikmah disebalik kejadian..semoga kite tabah dan sabar menghadapi ujian Allah S.W.T. amin.

    ReplyDelete
  20. Sangratoo: betul kan sis
    Lubly: mmmmm

    ReplyDelete
  21. Semoga kesedihan kawan anum tu akan terubat nanti.. Insya'allah!!

    ReplyDelete
  22. Allah memang mempunyai sebab atas apa juga yang terjadi.. jadi bersangka baiklah ... semoga kawan anum tabah menghadapinya...

    ReplyDelete
  23. Cho Zila: insyaallah, thanks

    ReplyDelete
  24. aZHAFIZAH: SAMA2 KITA DOAKAN MEREKA YANG SEDANG DIUJI

    ReplyDelete
  25. bkn sumer org blh jd good listener kan..hrp2 kwn anum tabah

    ReplyDelete
  26. iya. apa gunanya berteman klo tidak memahami di antara satu sama lain. you're such nice and good lady, sis :')

    ReplyDelete
  27. emma: insyaallah
    wardah: amin

    ReplyDelete
  28. mama: betul kan sis...
    rtp farra: thanks

    ReplyDelete
  29. saiazuan: amin
    semutsengal: mmmmmmmmm

    ReplyDelete
  30. suke ayat kakak~ :D
    kawan sy tak de pun penah nak tau pasal saya. haha :P

    ReplyDelete
  31. kwn yg betul2 boleh kongsi masalah susah nak jumpo...

    ReplyDelete
  32. purplekyu: la ye ke.. anyway thanks dik
    Papa Mifz: ye sangat susah nak jumpa

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum