Campaigns

Mar 5, 2012

# Suka-suka

HAVE U EVER SEEN Floating Market? SEE IT @ Thailand

Assalamualaikum semua
dah sarapan
mood hari isnin memang x best
semuanya jadi malas
hehehe, ok pagi nie anum
nak share satu market
@ thailand... jom kita layan......
 01
 02
 03
 04
 05
Amazing Floating Market At Thailand


This is the best known destination in Ratchaburi where timeless lifestyle of native Thai people can be observed along the canals. The Floating Market, approximately 400 metres from the Damonen Saduak District Office, operates every morning till noon. Boats can be hired for observing close-up canal side villages and boat vendors.

Bestnya kan.. anum teringin nak pergi
market nie.. pg thailand dah byk kali..
tapi belum ada kesempatan nak pg
market cm nie... :)

51 comments:

  1. ntah bila ar sy nak jejak dkt thai.
    angan2 1st place nak pergi pulau krabhi dulu.

    ReplyDelete
  2. Syok kan..pengalaman baru ni kalo dpt pegi. Akak tak nah gi Thailand lagi. Bln 5 sok baru nak pegi Krabi. Insyaallah :)

    ReplyDelete
  3. Edura: best kan.. rasa seronok je tgk gambar
    puanstoberi: nie mesti tiket promosi kan.. syok2

    ReplyDelete
  4. sangat2 unik..teringin nk pegi..prnah jg ke thai tp kt selatan thai je.hehe

    ReplyDelete
  5. teringat citer angelina jolie tuh!

    ReplyDelete
  6. Jahidih: hehehe, best kan
    mrs.eady: betul2.. syok wow

    ReplyDelete
  7. best Anum...saya pernah pergi 2 3 kali......hehehe...nice je

    makanan murah dan segar²....tapi mostly cakap thai je...HAHAHA

    ReplyDelete
  8. azam:oooo bestnya comfirm segar2 kan

    ReplyDelete
  9. byk kali dah gi siam but market ni x pernah terjah tue...takut nak naik sampan tu ngeeee

    ReplyDelete
  10. erm, macam best jerkkat shopping atas sampan nieh, tapi serabut pon iyer jugak kan..

    ReplyDelete
  11. buah-buahan segar dari ladang

    ReplyDelete
  12. cikmoon: sangat2 unik sis
    lady ayu: best nie sis, kena cuba

    ReplyDelete
  13. maszmadi: suasana yang menyeronokkan
    redza: terbaik

    ReplyDelete
  14. kalau wat cm ni kat sungai melaka rasenye laku x.. hahaha

    ReplyDelete
  15. taufiq: betul2, satu tarikan yg best

    ReplyDelete
  16. anum, saya dah pegi dah..pengalaman yg best..tp agak cekik darah harga brg2 kt situ..nak naik bot tu pun mahal 500 baht per head..klau naik sampan biasa, 50-60 baht je..murah skit..huhuhu

    ReplyDelete
  17. Ida pun teringin nak pergi jugakkk ni.... bila lah.... *sambil selak selak kalendar* hihihi

    ReplyDelete
  18. SUE: la ye ke sis, x jadi la pg kalau cekik darah
    Eida: kena rancang cuti nie

    ReplyDelete
  19. Pisanggggg!!
    Nak pisang tu!!!
    Banyaknya..
    Hi3!!!

    ReplyDelete
  20. HARI ISNIN MMG HARI MALAS KAN..HUHU..MONDAY BLUES LAH KATAKAN..

    KAK BUI KALAU ADA REZEKI KE THAILAND MMG PASANG NIAT NK PERGI PASAR TERAPUNG NI

    KALAU TAK SILAP DLM DRAMA KOREA CITY HUNTER LAKONAN X-BOIFREN KAK BUI (LEE MIN HO)..sila jgn percaya..PUN ADA SCENE YANG DIBUAT DEKAT SINI..HEHE

    ReplyDelete
  21. Bui: betul tue dlm drama korea ada.. syok kan sis

    ReplyDelete
  22. maknanya kena g sekali ag tue... nak ikut nak ikut

    ReplyDelete
  23. Rina: insyaallah satu masa nanti

    ReplyDelete
  24. ingt dekat jalan raya je trafik jem, sungai pun jem.


    waahhhh !

    ReplyDelete
  25. nak beli kena jerit2 la sikit eik??

    ReplyDelete
  26. jum g sana nak? tapi sebelum tu kena terjah pulau dulu hehe...

    ReplyDelete
  27. styleee~ dah dok dekat dah ni.. tp tak singgah2 lagi..

    ReplyDelete
  28. Kenapa gaknya dia buat floating market yea? Interesting...

    ReplyDelete
  29. best kan sesekali travel tpt mcm ni...banyak cultural value yg bleh kita pelajari...

    ReplyDelete
  30. seronok tengok sebab macam2 ada.

    ReplyDelete
  31. nmpk besh..cuma cam takut jatuh aje..hihi.

    ReplyDelete
  32. mcm best je..
    bile la hai nak pegi nih..
    slm anum..harini pun intan malas..

    ReplyDelete
  33. semutsengal: hebat kan.hahhahha
    diana: betul2

    ReplyDelete
  34. Hanis: betul2, jom sis
    saiazuan: kena singgah la

    ReplyDelete
  35. msred: sangat2 best
    diana: betul2, anum suka travel2, kenal dan tempat dan budaya org

    ReplyDelete
  36. anisalya: betul2....
    nuyui: syok nie yui

    ReplyDelete
  37. intan: sama la mood kita sis

    ReplyDelete
  38. waaa...rs rindu pd nenek di sana..dah lama xbalik Thailand

    ReplyDelete
  39. Titisan Hujan: wow bestnya ada nenek kat thai

    ReplyDelete
  40. pernah tgk kt TV pasalpasar ni..unik kannn

    ReplyDelete
  41. Cik kay jue: syok kan.. tapi ramai yang cakap mahal

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/