Campaigns

Mar 26, 2012

Bayi Keluar Daripada Lumpur

Assalamualaikum semua
selamat pagi.. kawan2 dah sarapan?
pagi ini anum makan roti bakar ngan air milo
hehehe. ok pagi ni entrt anum mengenai seorang
bayi yang terselamat dari bencana..
besarnya kuasa Allah S.W.T.
Jom kita saksikaaaaaaaaaaan

- Ceritanya bermula daripada bencana banjir besar yang terjadi di Bangladesh yang telah menenggelamkan seorang wanita hamil yang hampir melahirkan anak. Wanita tersebut telah dihanyutkan oleh air banjir dan terkubur di dalam tompokan lumpur.

Difahamkan, selepas beberapa hari pencarian, suatu keajaiban terjadi di mana perempuan hamil yang telah mati dan terkubur dalam lumpur tu, telah melahirkan bayinya yang menyembul di atas permukaan lumpur tanpa diketahui atas bantuan siapa. Bayi tersebut selamat walaupun sempat beberapa hari berada di dalam rahim ibunya yang sudah mati di dalam lumpur (Maha Suci Allah).
 01
 02
 03
 04
p/s: Kekuasaan Allah sapa pun tak boleh duga..

Share:

56 comments:

  1. mRS.eADY: X TERKATA-KATA KAN

    ReplyDelete
  2. subhanallah...kuasa Allah...

    tetiba rasa sedih...

    ReplyDelete
  3. cikmot: ye la sis, besarnya kan kuasa allah

    ReplyDelete
  4. Subhanallah, besarnya kuasa Allah kan..

    ReplyDelete
  5. masyaallah......

    comel kan baby tu

    ReplyDelete
  6. cinta zulaikha: ye betul
    azam: comel sgt2

    ReplyDelete
  7. Kuasa ALLAH takde siapa leh duga kan..

    ReplyDelete
  8. nuyui: betul2.. besarkan kuasa Allah

    ReplyDelete
  9. kalau sis..masa jumpa tu terus kiss and peluk dia kuat kuat..comelnya..
    Allah Maha Besar..

    ReplyDelete
  10. panjang umur baby tu yee.... syukur dia selamat... memang hebat kekuasaan allah terhadap kita semua...

    ReplyDelete
  11. Pinky MoMMa: ye la kan sis.. sangat2 comel.

    ReplyDelete
  12. kite makan sarapan yg same la...ALLAH maha kaya ...:)

    ReplyDelete
  13. wardah: tersentuh hati kan sis
    siti asiah: hehehe

    ReplyDelete
  14. redza: besar kan kuasa allah
    Rina: sama la

    ReplyDelete
  15. subhanallah...

    betapa besarnya kuasa Allah kan..

    ReplyDelete
  16. Subhanallah....betapa besarnya kuasamu ya Allah...

    ReplyDelete
  17. xder sape tahu rahsia ALLAH..

    ReplyDelete
  18. Nazayiena: betul2, tiada bandingannya
    Lubly: betul2

    ReplyDelete
  19. Kuasa allah mengatasi segala2nya kan. Panjang umur baby nih...comel plak tu.

    ReplyDelete
  20. fiza: ye betul, sesungguhnya dia la segalanya

    ReplyDelete
  21. maha berkuasa itu adalah allah
    menghidupkan dan mematikan juga adalah allah .. maka tidak hairan lah ini semua berlaku ..
    semoga menjadi kesedaran kepada kita semua allah mampu atas segala yg dia inginkan ..

    ReplyDelete
  22. subhanallah..kuasa Allah sumenye..
    ni sume dgn izin dr NYA..x de sape dpt menduga n mentafsirkannye.. ;)

    ReplyDelete
  23. SIBAHANALLAH... ALLAH YANG MELINDUNGINYA... TAPI SIAN BABY TU... DAH JADI YATIM SEJAK DALAM RAHIM...

    ReplyDelete
  24. intan: betul2...
    dwaty: ye la , tapi panjang umur dia kan

    ReplyDelete
  25. Maha suci Allah..apa saja boleh berlaku dgn izinNya

    ReplyDelete
  26. Allah maha Besar....
    Subhanallah...

    ReplyDelete
  27. Subhanallah, hebatnya kuasa Allah. Terharu tengok bayi tu..

    ReplyDelete
  28. Cik Ecah: subhanallah
    Raz: betul2

    ReplyDelete
  29. mmg besar kuasa Allah...

    kesian kat baby tu, mak pulak dah takde..huhu...

    ReplyDelete
  30. kuasa Allah s.w.t mmg tak terduga kan.. :)

    ReplyDelete
  31. wahida: tue la...
    Lia: betul2

    ReplyDelete
  32. memang siapalah menduganyerkan... subhanallah

    ReplyDelete
  33. DILINDUNGI OLEH MALAIKAT BABY NI..SUBHANALLAH..

    ReplyDelete
  34. Cho Zila: betul2.. besarnya kekuasaan Allah
    Bui: ye betul

    ReplyDelete
  35. ya Allah..besar kot baby tu....huhuhu

    ReplyDelete
  36. sunah sakura: tue la kuasa tuhan

    ReplyDelete
  37. kuasa ALLAH.. subhanALLAH, baby tue selamat, :)

    ReplyDelete
  38. Salam..subhanallah..
    mg bayi tu membesar dg baik..

    ReplyDelete
  39. alhamdulillah panjang umor bayi tu.. subhanallah :D

    ReplyDelete
  40. subhanallah.. bayi tu berada dalam lindungan Allah.. Maha Suci Allah..

    ReplyDelete
  41. Subhanallah.... Rahsia kebesaran dan perancangan Allah mmg tak tercapai dek akal kita...

    ReplyDelete
  42. really amazing kn dear..subhanallah...

    ReplyDelete
  43. nureen: alhamdullilah, panjang umur dia
    Jahidih:subhanallah

    ReplyDelete
  44. saiazuan: insyaallah
    cik kay: kuasa allah kan

    ReplyDelete
  45. msred: betul2
    azeanthy: betul sis

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels