Jun 30, 2011

Jom ke Pesta Buku!!

Selamat pagi semua
salam ceria..
pagi ini nak n3 topic Pesta Buku,
Semalam kakak aku baru kasi email
Jom ke PESTA BUKU SELANGOR dan Kunjungi Booth Kumpulan Media Karangkraf (P1 - P14) pada 24 Jun - 3 Julai 2011 bertempat di SACC Convention Centre, jam 10 pagi - 9.00 Malam.
Temui juga penulis-penulis hebat Grup Buku Karangkraf seperti Anis Ayuni, Meen Zulaikha, Kamsiah Abu, Ayu Emelda dan ramai lagi!
Kalau aku berkesempatan ingat nak pg, ye la sebab aku peminat novel2..
Boleh la beli dua-tiga ke novel baru. hehehhe
Kalau nak tau lebih lanjut boleh singgah kat link ini


Jun 29, 2011

JOM JOIN TEKA-TEKI SYAWALSIMPSONS N MENANG

Hi, saya nak cuba nasib saje
Harap-harap betul la.. hehehhe

Ada sapa2 nak join tak??? Ha meh baca syarat2nya:
Siapa-siapa nak join boleh click link ini
syawalsimpsons


Buat satu Entry yang bertajuk JOM JOIN TEKA-TEKI SYAWALSIMPSONS N MENANG

taruk Banner kat atas kat entry korang tau

x yah bagi jawapan kat entry....juz bagi jawapan kat comment box entry ni je tau.. ops lupa soalannyer..klo tak macam mana nak jawab kan...

SOALAN : DIMANAKAH SYAWALSIMPSONS AKAN BERCUTI MINGGU HADAPAN KLU : Dalam Malaysia tempat yang ada waterworld

2 pemenang akan di cari dengan jawapan yang tepat

Hadiah : mestilah barangan dari tempat Cuti2 Malaysia aku nanti

Only Made in Vietnam Images-hehe

Salam semua kawan-kawan.
pagi ini aku x ada idea nak update blog
so aku just nak share gambar2 kat vietnam
Made in Vietnam only ok...

 apa kejadahnya la dia org nie...
 all in yellow. hahaha
 nasib baik kat malaysia, x macam nie. hehe
 hebat2
 boleh muat.... adoi2
 nie nmpk cam gambar tipu... ko org rasa???
 klasik betul la....
 kalau kat malaysia, lama dah kena saman.
 betul2 crazy
 senang betul .. ikat dan jalan..
safety first

Jun 28, 2011

Contest:Hepi Besday Daddy!!!

Contest :Hepi Besday Daddy!!!


Jawapan: B'Day Daddy pada 23 June...
Wish: Happy B'day, Semoga Panjang Umur Dan Sentiasa Di murahkan Rezeki..Amin..
Kepada Sesiapa nak join boleh click link ini
Tarikh Tutup: 30 June 2011 (hurry, hurry..)



Why Me!!


Hi, today i not feeling well & my mood also not good today...
I really don't like what i feel now...

Why sometimes people are very difficult to understand and appreciate what we have done for him.
I just do , what i think the best for him..
What i feel now. really tension and stress.... anyone can help me...

If I could have anything in the world.
All the riches, on earth or up above.
I would have none of it.
All I could ever want or need is your love.


Your face surpasses that of a mood.
Your wonderful laugh is sweeter than a birds.
Just call my name, and I will try to be there for you.
Just say the word.

Jun 27, 2011

Wishing Good Luck

Today , i just want to share about my sister, today she start new job @ Kencana Petroleum..I just happy for her..
Good Luck with your new job, I wish you lots of success this year, I hope you remember my support goes with you.
free myspace comments


May you always walk the glorious road to success. All the best in life. May you achieve greatness and touch all your dreams.
free myspace comments


You are able and ambitious. Stay focused on your goals, you are sure to achieve it.


Luck is with those, who are never in need of it. You are determined, ambitious and talented. Your luck is always with you, and so is your success.


Jun 24, 2011

Good Bye my BFF

Salam semua, sudah semestinya semua dah makan tgh kan..
Al-maklum lah, hari jumaat ni, rehat panjang..
Ada yang pg shopping, ada yg pg makan2, ada yg karoake, dan sebagainya...
Untuk aku dan kawan2 satu unit kami meraikan pemergian BFF ku..
Sedih dan pilu je.....(wawwawwawa)
BFF aku dapat transfer ke Sarawak as Pengarah Sarawak..
Tahniah banyak2.

Jom kita layan gambar2 semasa event td... hehhehehhehhehe

nie antara menu pilihan
tengah makan sedap... aku sempat lg suh snap...
Cik Abg my BFF sudi join... Thanks
Nie la orgnya K.yan....
Senyum K.yah, ye la udah kenyang kan..
Syida & Adam (Dua-dua tomei2 kan..)
heheheh , gift yg tak seberapa buat BFF..
Siap dpt bunga lagi... ko org ada? hehhehhe
Last... Snap.... Good Luck K.yan, All the best for you..

Gambar Majlis Nikah Ahmad Fedtri Yahya

Selamat Pagi Jumaat Semua!!!!!
Hari ini aku x boleh nak fk, apa aku nak tulis
ntah la kenapa, hari ini memang semua idea aku ilang ntah ke mana..
So aku cuma nak ajak kawan2 layan gambar perkahwinan Ahmad Fedtri (Personaliti TV3)

Aku nak ucapkan Tahniah & Selamat Pengantin Baru buat penulis lirik dan juga personaliti TV3 iaitu Ahmad Fedtri Yahya dan isteri beliau, Nurul Anati yang telah melangsungkan Majlis Pernikahan iaitu 28 Mei 2011 di sebuah masjid dan majlis kenduri kesyukuran pula akan berlangsung pada 29 Mei di rumah pengantin perempuan yang terletak di Kampung Pengkalan Machang, To’ Uban, Pasir Mas, Kelantan.

Manakala, majlis menyambut menantu pula akan berlangsung pada hari Sabtu, 11 Jun di Arena Square , Pengkalan Baharu, Pantai Remis, Perak.

Di internet, aku ada terbaca beberapa komen positif tentang bakal isteri Fedtri Yahya ni. Dikatakan beliau seorang gadis yang lemah lembut, baik hati, suka menolong orang, tidak suka memburukkan orang, tidak pandai simpan dendam pada orang yang aniaya dia dan mudah memaafkan orang. Gadis ini, seolahnya tidak pandai untuk berfkiran negatif terhadap orang atau dalam erti kata yang lain dia seorang yang bersangka baik dengan semua orang.

Pada yang tak kenal, Ahmad Fedtri Yahya adalah seorang personaliti TV3 yang tak asing lagi. Beliau pengantara dan penerbit bersama program bual bicara, Malaysia Hari Ini (MHI). Dalam ramai-ramai, beliau antara personaliti yang kurang mendapat publisiti begitu juga gosip nakal dari media.

Menurut Fedtri, beliau mula mengenali isterinya ini ketika menjalani penggambaran program Masjid Ke Masjid sekitar November tahun lalu secara tidak sengaja di Masjid At- Taqwa di Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur .

“Kami ada majlis makan-makan dan di situ saya terpandang kelibatnya yang turut hadir bersama sekumpulan ustazah dan tetamu lain. Lantas apa yang boleh disimpulkan, saya tertarik dan terus terasa sesuatu. Terdetik jauh di dalam hati, dia adalah gadis sempurna buat saya. Namun, semua itu hanya satu perasaan dan siapa sangka, perkenalan di situ berlanjutan tapi masih atas dasar sahabat. Mungkin itu yang dikatakan jodoh dan satu perasaan yang berbeza menjentik jiwa. Jika ditanya mengapa dia menjadi pilihan, ia tiada satu jawapan konkrit kerana jujurnya, kami tidak pernah melalui satu proses kebiasaan pasangan bercinta.

“Percaya atau tidak, kami berdua tidak pernah keluar berdua-duaan dan sentiasa ditemani rakan lain atau ahli keluarga jika ingin bertemu. Malah kami juga jarang sekali berhubung di telefon melainkan ada perkara penting. Selebihnya, proses mengenali hati budi itu hanya berpaksikan komunikasi melalui facebook dan mesej saja. Ia soal perasaan dan rasa percaya dalam hati.

“Saya yakin dia adalah gadis yang tepat buat saya. Selepas saya melakukan sembahyang istikharah beberapa kali, wajahnya juga menjelma dan begitu juga dengan dia. Mungkin juga kerana pendedahan dan pergaulan saya bersama teman-teman ustaz sepanjang menerbitkan program Masjid Ke Masjid, mereka banyak mengajar dan menyuluh laluan itu hingga saya benar-benar pasti, ini satu keputusan yang tepat,” katanya.

Kata Fedtri, dia tertarik dengan perwatakan, personaliti dan sikapnya yang menyenangkan dan begitu selesa bersamanya hingga ingin menyuntingnya pada kali kedua pertemuan. Siapa sangka, Nurul Anati yang juga guru Fizik di SMK Kepong Baru, Kuala Lumpur berjaya menawan hatinya.


“Saya seorang individu yang meninjau hari esok. Mengendalikan program bual bicara yang membicara isu-isu semasa, menganjurkan motivasi dan kini menerbitkan program ilmiah keislaman, Masjid Ke Masjid, membataskan saya untuk mencatur langkah yang mungkin boleh memberi persepsi lain buat saya. Reputasi dan pandangan orang adalah satu aspek penting yang perlu diambil serius. Malah teman-teman juga banyak menasihatkan agar menjaga hubungan di peringkat awal lagi supaya perjalanan di kemudian hari lebih terjamin.

“Saya lebih yakin untuk menempuh perasaan bercinta itu selepas kami sah menjadi suami isteri dan ketika itu, segala-galanya halal dan lebih terpelihara. Memang saya akui ia satu langkah besar namun kalau dilihat pada sudut berbeza, ia satu pertaruhan yang berbaloi dan positif,” katanya berseloroh.

(Petikan Dari Internet)
Mesti masa ini perasaan takut..
Boleh plak gelak ek..
Ayunya pasangan dia
Debaran..
Alhamdullilah..
Amin..
Sah la dia dah kepunyaan org..
Semoga Bahagia Selamanya..

Jun 22, 2011

Kehilangan...

assalammualaikum..
Photobucket
tadi aku ade bace sesuatu yg bmakne la jgak..
tgh2 xde keje nk bwt kn...

Photobucket
perkara yang paling kejam adalah membiarkan seseorang jatuh cinta sedangkan kamu tidak mencintainya.

suatu hari seseorang yg sedang putus cinta menangis d taman.
Kemudian datang seorang lelaki bertanya padanya,
"kenapa kamu menangis,"
orang itu menjawab,"aku sangat sedih,knape dye mninggalkanku"
lalu lelaki itu ketawa sambil berkata,"kamu bodoh sekali"
Photobucket
orang itu pon menjawab,kenapa kamu berkata begitu?aku sedang putus cinta,dan kamu mentertawakanku"
"tapi kenapa kamu yang patut sedih,kerana yang sepatutnya sedih adalah dia",kata lelaki itu.
"kenapa dia yang harus bersedih,sedangkan dia yg meninggalkanku?"

Photobucket
kata org itu,
kamu hanya kehilangan org yg TIDAK mencintaimu,tetapi dia kehilangan org yg SANGAT mencintainya,"jawab lelaki itu.

p/s
jangan tertarik kepada seseorang kerana parasnya,
jangan pula tertarik pada kekayaannya,kerana kekayaan dapat musnah.
tertariklah kpd seseorang yg dapat membuat kamu tersenyum.
Hanya senyuman yang dapat membuatkan hari-harimu yang gelap menjadi cerah...:)
Photobucket

♥Google+ Followers ♥

✿YANG RAJIN KOMEN✿

Lazada

Popular Posts

STATISTICS