Campaigns

May 30, 2011

Mungkin Belum Ada Rezeki

5:13 PM 0 Comments
Kadang-kadang kita dah berusaha keras, tapi apa yang kita dapat seakan tidak berbaloi dengan apa yang kita usahakan.

Kadang-kadang kita dah yakin dengan apa yang kita lakukan, tapi keyakinan tidak cukup untuk mencapai kejayaan.

Kadang-kadang kita buat apa yang disuruh, kita tak buat apa yang dilarang.

Kadang-kadang kita happy, kadang-kadang kita sedih yang teramat.

Kadang-kadang kita BERJAYA, dan kadang-kadang kita GAGAL.

Hey dang anum, itu lumrah kehidupan la!!!

Terimalah..kita hanya hamba-Nya. Segalanya adalah ketetapan.

Kita dah lama menumpang dengan nikmat-Nya.

Tak kan baru diuji sikit dah mengalah??

Mungkin dengan kehampaan ini Allah nak hapuskan dosa lain.

Mesti adanya HIKMAH. HIKMAH. HIKMAH.


Muhasabah wahai rakan-rakan senasib.

Allah menguji hamba-Nya selayak dengan kemampuan mereka.

Bukankah Allah menyebut, setiap kesusahan itu pasti ada kesenangan.

Percayalah..Amin

May 25, 2011

I Wonder :(

9:09 AM 0 Comments
I wonder too much.
I wonder about everything.
I wonder what you did today.
I wonder what my cat is thinking.
I wonder what the weather is going to be like.
I wonder if something life altering will happen soon.
I wonder if you have dreams like I do.
I wonder if I will die old.
I wonder if I have met my second half or if I ever will.
I wonder how I will look in my 60s.
I wonder if true love is possible.
I wonder if you think your bed is more comfortable than mine.
I wonder if I’ll get to travel to far away places.
I wonder what you really think of my family.
I wonder if I will learn to take risks.
I wonder if you will take them with me.
I wonder why things end so slowly.
I wonder if my parents are disappointed in me.
I wonder if I will ever have a family.
I wonder if I am annoying.
I wonder why I care.
I wonder if you do, too.
I wonder if it’s possible to be addicted to ice cream.
I wonder how old the tree is at my grandparents’ house.
I wonder how bad getting a tattoo really hurts.
I wonder why I’m such a picky eater.
I wonder what it would be like to forget any painful event.
I wonder
I wonder
I wonder
what it’s like
not to wonder so much.

May 24, 2011

These days the frustration

9:22 AM 2 Comments
Pernah kecewa?
Pernah frust menonggeng?
Kenapa kecewa?
Kenapa frust?
When I am having a bad day, I will listen to my body, and get the rest that I need. I will let my family know that I am not feeling well, because they cannot read my mind
Aku rasa kecewa sangat2 apabila result dah keluar
Ye la setelah 4 minggu aku tunggu, akhirnya semalam result keluar....

Lastly, I will not ask "Why me?" it' make me sick..

May 23, 2011

Ayam Penyet Wong Solo @ Kg Baru

9:22 AM 1 Comments
Kejadian pada ari ahad, sebelum gerak g lepak ngan Abg Azri kami singgah ler kampung baru isi tank dulu...kg. baru ni mmg la syurga makanan...tapi bab mencarik parking masyallah rasa mcm neraka je hahahha....ya ampun susah giler nak parking...tu je la..tak best nye klw datang makan kt kg. baru ni...jenuh musing carik parking.

mcm bese..pengaruh dari rancangan Jalan-Jalan Cari makan lagi..dan kawan-kawan, tingin nk try makan kedai ni..lama giler dah masuk JJCM baru skang try...mula2 masuk tu mcm tak konpiden je..sedap ke kedai ni?nape tak ramai orang?bila dah duduk makin lama makin ramai orang..

sedap tu memang sedap..tak dinafikan ayam penyet dia memang sedap..sebab di ada extra sos kat atas meja tu ada sos cili (yg ala2 rasa udang kering dalam dia) & ada sambal kicap untuk kita cicah klw ada oder set ikan. gambar sos tu xamek plak..sebok dok kipas mulut mcm kuar asap je pedas hehe...

tapi tobat la wei...cili dia yang dia tepek atas ayam tu masyallah...pedas nak mati nanges aku makan..serius! makan sambil air mata meleleh...telinga plak rasa mcm dah kuar asap...haih..bole putus usus aku gini pedas gegila...dah la aku ni ala2 manja xtahan pedas2 melampau hehehe...sape2 yg mmg kaki pedas tu aku suggest korang dtg sini...mmg power gile dia nye kepedasan...


set ayam penyet RMm10.90 termasuk air mineral
tu nampak tak cili atas ayam tu berdesingg tlinge aku pedas kedai ni letaknye opposite masjid kampung baru,sebelah pusat perubatan pakar al-islam kampung baru tu
Kepada kawan-kawan yang belum cuba, boleh la try..

May 20, 2011

NUR KASIH THE MOVIE

9:02 AM 3 Comments
NUR KASIH THE MOVIE
Pengarah : Kabir Bhatia
Syarikat Penerbit : Primeworks Studios Sdn Bhd
Bahasa : Bahasa Melayu
kategori : Filem Cereka
Genre : Drama
Klasifikasi : U - Untuk tontonan umum
Tarikh Tayangan :19 Mei 2011
Durasi : 90 min
Audio : Stereo
Format : 35mm
Pelakon: Remy Ishak (Adam), Fizz Fairuz (Aidil). Tiz Zaqyah(Nur Amina),Mia Sara Nasuha (Mariam)

SINOPSIS PENUH DRAMA NUR KASIH (1-26 TAMAT)
http://www.perekacerita.com/2011/03/drama-nur-kasih-1-26-tamat.html

DOWNLOAD DRAMA NUR KASIH (1-26 TAMAT) = KLIK

SINOPSIS NUR KASIH THE MOVIE
Aidil, selayaknya menjadi seorang abang kerana sifat penyabar dan tanggungjawabnya selain merupakan seorang lelaki yang sangat budiman seperti mengikut perihal ayahnya. Adiknya Adam pula tidak begitu. Hanyut dengan dunia sementaranya yang penuh dengan maksiat.


Dirinya semakin memberontak apabila terpaksa menuruti wasiat ayahnya yang ingin menjodohkan dirinya dengan Nur Amina, seorang gadis kampung yang pada anggapannya bukanlah secocok dengan dirinya yang moden. Nur Amina taat menuruti permintaan ibubapanya supaya dia berkahwin dengan Adam walaupun dirinya seperti tidak bersedia. Aidil merestui walaupun hatinya memendam perasaan terhadap Nur Amina. Mereka bertiga menempuhi segala getir walau adakalanya terpaksa menerima pahit yang sukar ditelan. Namun ianya berbaloi apabila akhirnya Adam mula kembali ke jalan yang lurus, Aidil menemui cinta hatinya dan Nur Amina mampu melemparkan senyuman manisnya kembali.


Enam tahun kemudiannya, menerusi filem Nur Kasih The Movie, Aidil, Adam dan Nur berada di persimpangan kemuncak kehidupan mereka. Aidil kehilangan isteri tercinta, Aliya menyebabkan dia membesarkan dua anak comelnya Ilyas dan Maryam secara sendirian.

Adam dan Nur pula walau bahagia tapi dalam diam bergelut dengan rontaan apabila masih gagal menimang cahaya mata. Untuk mengisi ruang kosong di hati, mereka menjadi sukarelawan di Pusat Perlindungan Kanak-Kanak Terbiar. Adam juga punya kesinambungan hitam dari kejadian letupan di Mumbai.


sekali lagi dugaan datang menerpa mereka yang sedang berbahagia. Kali ini lebih dasyat. Hingga ketiga-tiganya hampir jatuh tersungkur, lemah untuk kembali bangun meneruskan pencarian hidup. Namun cinta mereka terhadap-Nya mengatasi segala-galanya. Sisa kekuatan yang masih ada dikumpul kembali walaupun ada perkara yang perlu mereka lepaskan pergi. Perpisahan yang menguji sejauh mana cinta sejati Adam dan Nur Amina dan pengorbanan suci Aidil yang telah berjanji pada dirinya untuk sentiasa ada di antara Adam dan Nur Amina. Saksikan kesudahan kisah mereka yang pasti meninggalkan satu kenangan yang pastinya sukar dilupakan.


Hayatilah perjalanan cerita yang telah digarap dengan sebaik mungkin ini dalam mengekalkan kesinambungan yang terhebat. Anda akan merasakan satu aura yang mungkin dicari-cari selama ini.

May 19, 2011

kenapa aku ta suka katak ea ??

2:38 PM 0 Comments
tahun 2000 kat sekOlah lama aku na terpijak katak y ta cOmel.....ee geli sgt kOwt..myb sejak tuu aku trauma Or fObia dgn frOg nieh...


katak nie jer y aku berani amk.....kpd katak y lain sOry...
i dOn`t like u all !!

sblOM banjir...tiap kali aku pijak bumi tiap kali tuu jugak laa katak lOmpat..aku sempat bilang time tuu....ada dekat 4 ketOl katak wana kuning y cabi...[ waw sangat hebad ] ..time na bt pOsting nie pOwn aku meremang.....tp aku tetap n gagah na bt jgk pOsting nie....


katak paling cute penah aku tengOk.....
tp aku tetap ta suka....
mcm talietabis y ta cute ..
=) peace


and sejak semejak sume nie berlaku tiap kali na balik dOrm mata aku mesti ligat mencari katak...cari bukan na mkn tp cari sbb na rdy lari....


***

aku dh amk keputusan n di pendek kn citer aku pilih haiwan kegemaran is ladaybug.....tahniah n syabas kepada ladybug aku suka hg !!
the end


tengOk tengOk cute tak dyer.....suka suka !!!
=)



May 10, 2011

OST Lagu Tema Sinetron Nikita - Saat Terakhir (ST 12)

12:23 PM 2 Comments

OST Lagu Tema Sinetron Nikita - Saat Terakhir (ST 12)

tak pernah terpikir olehku
tak sedikit pun ku menyangka
kau akan pergi tinggalkan ku sendiri
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
begitu sulit ku menyangkal
begitu sakit ku rasakan
kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

* di bawah batu nisan kini kau tlah sandarkan
kasih sayang kamu begitu dalam
sungguh ku tak sanggup ini terjadi
karna ku sangat cinta

** ini lah saat terakhirku melihat kamu
jatuh air mataku menangis pilu
hanya mampu ucapkan selamat jalan kasih

satu jam saja ku telah bisa
cintai kamu kamu kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup

satu jam saja ku telah bisa
sayangi kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup
di nantiku

repeat **

satu jam saja ku telah bisa
cintai kamu kamu kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup

satu jam saja ku telah bisa
sayangi kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup

Selamat Hari Ibu @ Happy Mother's Day

9:05 AM 1 Comments
Hai, semua, selamat pagi. Apa khabar anda semua di pagi ini? Harap sihat sihat hendaknya.
Pasti semua orang dah tahu hari apa hari ahad yang lepas kan? 8 Mei 2011 sekali lagi mencatatkan hari penting dalam hidup ini, hari ini adalah Hari Ibu @ Mother's Day.

Sekiranya kita masih ada ibu, hari ini adalah hari yang sangat-sangat penting bagi kita menunjukkan penghargaan buat ibu kita, minta maaf dan ampunlah, hantarlah surat atau email atau sekurang-kurangnya telefonlah ibu anda sekiranya anda jauh di sana.

Pada yang mampu, buatlah majlis untuk ibu anda. Buat semua ibu-ibu di dunia, saya ucapkan SELAMAT HARI IBU! Semoga bahagia selalu. Juga para blogger yang bergelar ibu ataupun para pambaca dan tidak kira siapa anda, asalkan anda seorang ibu, berbahagialah, hari ini adalah hari memperingati semua jasa-jasamu OH IBU, biarpun diri ini tahu bahawa kasih sayang dan bakti seorang ibu, sehingga ke mati pun seorang anak tak akan mampu membalasnya.
Andaikan ibu anda telah tiada, berdoalah untuknya agar aman bersama dengan Yang Maha Kuasa.

Note- Tahun ini aku x dapat sambut sebab x balik kg, anyway i just call my beloved mum..muaaahh..I LOVE YOU MOM..

p/s- Sorry, lambat pos entri ini dah..he..he..

May 9, 2011

SINETRON NIKITA (TV9)

1:55 PM 2 Comments
Saje nak share dengan kawan-kawan semua. Sekarang ini adalah cerita kegemaran aku setiap petang... Cerita ini membuat aku mengalirkan air mata setiap kali menontonnya..
Jom kita baca serba sedikit mengenai cerita ini

SINOPSIS SINETRON NIKITA (TV9)
NIKITA (Nikita Willy) adalah seorang gadis yatim piatu yang tegar dan pantang menyerah. Malang bagi Nikita, sebuah kecelakaan menimpanya beberapa tahun yang lalu, sehingga matanya buta. Nikita berkali-kali ke rumah sakit, mencari donor kornea. Namun 7 tahun berlalu, ia belum mendapatkannya. Akhirnya Nikita mendapatkan donor mata dari Dr. PRITA (Cathy Sharon), setelah ia meninggal akibat kecelakan bersama ARVEN (Dirly Idol).
Di satu sisi Nikita bahagia karena akhirnya telah mendaptkan donor mata, tapi di sisi lain keluarga Prita merasa sangat menderita atas kehilangan tersebut. Padahal beberapa tahun silam, anak bungsu mereka dinyatakan meninggal karena terbawa arus sungai. Sekarang mereka harus menerima sebuah kenyataan yang pahit sekali lagi. Kini, hanya tinggal Vano (Jonas Revanno) anak mereka yang tersisa. Ibu Prita, DIANA (Lidya Kandau) mengigau terus memanggil-manggil nama Prita. Sedangkan ayahnya, TEGAR (Anwar Fuadi) hanya dapat memandang istrinya dengan sedih.

DONNY (Dude Harlino) baru saja kembali dari Amerika, setelah menyelesaikan studi S2-nya. Tujuan lain ia balik ke Jakarta adalah karena ia ingin menyatakan cintanya pada Prita. Padahal orang tuanya yang merupakan pengusaha kaya raya telah menjodohkan Donny dengan BELINDA (Raya Kohandi), yang merupakan anak seorang walikota. Tapi Donny menolaknya, tanpa ia tahu bahwa Prita telah meninggal.
Nikita yang sudah bisa melihat, berusaha keras mencari tahu siapa orang yang sudah mendonorkan mata padanya. Setelah tahu, Nikita pun datang ke rumah keluarga Prita, tepat pada 40 hari meninggalnya Prita. Tetapi sesampainya di sana, Arven pun tiba-tiba mengatakan ke semua orang yang hadir kalau Nikita lah yang menyebabkan Prita meninggal. Nikita pun dimaki-maki oleh seluruh keluarga Prita, tanpa mereka pernah tahu kalau Nikita adalah anak mereka yang hilang terbawa arus sungai. Nikita sangat shock mendengarnya, ia tidak menyangka kalau dirinya penyebab kecelakaan yang menimpa Prita.
Sampai suatu hari Nikita harus menggantikan Belinda menemui seseorang untuk menebus kesalahan. Betapa kagetnya Nikita ternyata pria tersebut adalah Donny. Donny pun tak kalah kaget, karena ia tak menyangka kalau gadis yang beberapa kali bertemu dengannya tanpa sengaja itu adalah anak walikota. Nikita dan Donny pun menjadi dekat. Tapi kedekatan itu membuat Nikita tidak tahan hidup dalam kebohongan. Sebelum Nikita memberitahukan kebenaran pada Donny, Donny terlanjur mengetahuinya dari Belinda. Donny pun marah pada Nikita dan meninggalkannya karena kecewa.

Di lain pihak, Nikita pun mulai sering bertemu dengan Vano. Awalnya Vano sangat membenci Nikita karena kematian Prita, namun lambat laun kebencian itu berubah menjadi cinta. Vano pun berusaha mendapatkan Nikita, tanpa tahu kalau Nikita adalah adik kandungnya.
Bagaimanakah kehidupan Nikita selanjutnya?.. Akankah ia dan Donny akan kembali bersatu?.. Akankah ia akan mengetahui kenyataan sebenarnya bahwa keluarga Prita adalah keluarga kandungnya?..


Untuk merungkai segala persoalan ini, jangan lupa saksikan Mutiara Hati TV9 dengan judul terbarunya Nikita pada setiap Isnin hingga Jumaat, jam 5.30 petang bermula 7 April ini so sad...:(
Hari Tayangan: setiap isnin hingga jumaat
Masa Tayangan: 5.30 petang
Mula Tayangan: 7hb April 2010
Episode: 126 Episode.
Pelakon: Dude Harlino, Nikita Willy, Jonas Rivanno Wattimena, Dirly Idol, Cathy Sharon dan Asmirandah
Dilanjutkan : Nikita 2
Sumber: indonesia wiki

May 6, 2011

Wonderful Dream vs Just A Dream ....

9:39 AM 2 Comments
I have... GOALS... I have these wonderful goals since 9, and it is very very very ambitious.!
But, the goals seems somewhat different nowadays...


Back then,
1) I want to be a doctor one day. I want to be an orthopaedic, or anaesthetist, or neurosurgeon if possible.
2) I want to have my own house, and it is so so so sweet if it is designed as my preferences.
3) I want to become a successful woman with high salary.
4) I want to have my own car, and it must be BMW Series.

Now,
1) I want to be a radiographer or maybe a sonographer? Or maybe a lecturer.? Or should I just continue my study......
2) I want to have my own house, and it is damn fun if it is at my hometown.
3) I want to become successful woman, but salary is not a big matter. It is still okay as long as I can survive.
4) I want to have my own car, but I think the small one is much better.


It looks like I need to think again and over again about my GOALS. Each and every step I take must move me toward my goals as my goals will guide and show me what is possible for my life. =)

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Tags

allaboutdart (21) Anniversary (28) Arissa Zahra (10) Blogger (7) Bloglist (8) Bloglist #1 AnumKhairil (2) Dart (22) darters (20) Holiday (172) Honeymoon (18) Instagram (13) My Family (112) Reviews (4) Sharing (438) SPONTANEOUS (136) Travel (101) Wedding (56) Weekend (30) Wordless (165) XPDC (9)