Campaigns

Dec 5, 2011

# Review Movie

Review The Twilight Saga: Breaking dawn Part I

Assalamualaikum semua
dah sarapan?
Semalam lepas habis kelas 
Anum pergi tengok wayang
Mula-mula nak tengok Ombak Rindu
sekali tiket penuh.. so amik keputusan 
nak tengok Twilight je la
Jom kita review skit.. layaaaaaaaaaaan
Ramai dah buat review pasal muvee terhebat ni kan.
Anum pun nak review jugak dari perspektif Anum la.
Lain orang lain pendapat kan.
  1. Mula-mula citer dah keluar aksi Jacob yang tengah HOT selepas menerima kad jemputan kawin 'Isabella Marie Swan dan Edward Athnony Massen Cullen'.
  2. Permulaan yang sweet dan romantik dengan perkahwinan Bella dan edward bertemakan garden dengan gaun putih yang gojes tu.simple and wonderful.
  3. Honeymoon bella dan edward di pulau Esme,portugis yang agak terpencil memang ohsem dan sweet sangat yang dihadiahkan oleh carlisle,ayah Edward.
  4. Tapi..honeymoon mereka bertukar menjadi nightmare untuk Edward sebab Bella disahkan mengandung yang bukan normal dan disuruh balik oleh ayah edward.
  5. Kandungan Bella mule menendang-nendang dan pertumbuhan kandungan sangat cepat.
  6. Sedang Bella sarat mengandung,kandungan tersebut makin menyeksakan Bella tapi bella mampu bertahan.Ini membuatkan Edward dan family tidak ketinggalkan jugak jacob yang turut risau tentang Bella yang enggan membuang kandungannya itu.
  7. Pergaduhan antara Jacob dan puak-puaknye tercetus disebabkan Jacob mempertahankan keluarga Edward cullen yang merupakan musuh puak.
  8. Idea jacob memberi bella minum darah menjadi setelah respons positif pada kandungan Bella.dan sejak itu bella diberi minum darah.
  9. Ketika bella jatuh untuk mengambil air minuman berperisa darah tu,Edward sempat menyambut kepala bella dari jatuh ke lantai.Bella melahirkan bayi ajaib yang dikandungnya itu tetapi Bella mati disebabkan pertumpahan darah yang banyak.Sebaran racun vampire Edward dalam badan bella tak mampu menyelamatkan Bella.
  10. Ini membuatkan jacob sedih dan ingin membunuh bayi tersebut kerana menyebabkan kematian Bella.Tetapi setelah melihat mata bayi tersebut ada perhubungan antara die dan bayi tersebut.Jacob dipertanggungjawab untuk menjaga keselamatan bayi tersebut.
  11. Pengakhiran cerita dengan Bella membuka mata yang telah bertukar menjadi merah.maksudnyer?kene lah tengok ye...
Okeh tu je kot review..macam panjang je tapi kalau boleh nak panjang lagi..hahaha..
Part yang tak bestnyer part 18SX yang macam banyak je..
untuk orang dah kawen takpelah nak tengok kan.
Tak baik untuk kesihatan mata.*_*.
Aksi tak banyak sangat melainkan 
gaduh-gaduh jacob dan puak-puak Sam.
Mostly banyak cerita tentang Bella,Edward dan Jacob je.
orang lain macam terasa tak wujud je.
hahaha..dialog bape kerat je.
Tapi kehidupan baru ni sangat best.
Tak sabar tunggu Part 2 pulak pasni.

Tak rugi tengok twilight yang bersiri ni 
sebab jalan citer vampire yang best..
takde ah asyik nak sedut darah je!.
Lepas ni nak membaca novel 
Twilight lah pulak.Part 2 punye story macam 
dah tahu sikit-sikit..

Untuk Muvee ni nak bagi 4.
5/5 bintang..Korang lak?



38 comments:

  1. pembukaan....tapi slow sikit sebab baru awal cerita ni...hehehe

    banyak potong nih.......hehehe

    ReplyDelete
  2. serius sy x penah tgk cerita pontianak omputeh yg kat tv tu..


    yg review filem ni plak sy x leh baca lah anum kecik bebeno..dah klik besarkan pon still kecik :( (mata sy rabun hehe tu la psl x nmpk)

    ReplyDelete
  3. azam: hehehehe, bg anum best
    rina: la ye ke.. siannya , nanti anum besar kan ok

    ReplyDelete
  4. bilaaa la dapat tgk tah.. huhu.. tapi nak gak tgk!! :D

    ReplyDelete
  5. nuyui: x pe ada masa lagi nie

    ReplyDelete
  6. saya dah tau ending sume sume.. sbb novel! ekekekek.. nak tau tak????? leh jadik spoiler tak????

    ReplyDelete
  7. sue pon dah tengok dah cite ni...mmg jenis tak layan pon citer ni...tp dapat ticket free kan...lama2 best jugak...

    ReplyDelete
  8. tak pernah ikot pon ceta nih dr mula...sayangkan..

    ReplyDelete
  9. huyoo tgi tul rating dia bg.. betul2 peminat twilight ni :D

    ReplyDelete
  10. Leonora: jangan2 heheheh
    syawalsimpsons: anum memang layan ceta nie

    ReplyDelete
  11. cik gugu: memang best
    cintazulaikha: best dik

    ReplyDelete
  12. saya ni lambat siket... xnengok lagi cter ni.. hehe

    ReplyDelete
  13. tak tgk pon cerita nie..
    tapi ramai kata best..

    ReplyDelete
  14. ermmm moon xpenah tgk citer camnie.. huhu.. mgkin sbb xminat kot..

    ReplyDelete
  15. Taufiq: best tau
    cute mum: best sis

    ReplyDelete
  16. cik moon: best tau, anum suka je

    ReplyDelete
  17. kat cini x der lagik
    tension betul selalu jer lambat
    sebab nak tukaq sora etc
    nihongin x paham eng *hentak kaki*

    ReplyDelete
  18. time2 pegnan ni..asben tak kasi tengok cerite macam ni..geram tau tak...ggrrr....

    ReplyDelete
  19. aty: hehehe, x pe la kena berpantang nie

    ReplyDelete
  20. akak memang tak leh nak tengok cerita cam gini... kesian kan.. ramai orang suka cerita ni kan...

    ReplyDelete
  21. cho zila: sedih.. tapi memang best sis

    ReplyDelete
  22. da tengok..hurm..xtau la nak kata cmna cita neh.

    mmg byk aksi2nya..selamat ada y dah d potong kan.ehhehe

    ReplyDelete
  23. ila: hahahaha, janji ceta dia best

    ReplyDelete
  24. saya dah boleh imagine sendiri... hehehe... malam ni tengok ombak rindu... ada yang kata best... ada yang kata tak... so baik tengok sendiri... kalau rajin... saya preview... hehehe

    ReplyDelete
  25. senasib la.. jumaat mlm nk tgk ombak rindu gak.. pastu tiket sold out.. huhu..

    http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. dwaty: baiklah... anum pun nak pg tgk weekend nie
    nazira: betul2

    ReplyDelete
  27. bui bagi 9/10 bintang..peminat setia bui ni taww..hehe

    ReplyDelete
  28. wardah: hehehehe, pg tengok
    Bui: sama la sis

    ReplyDelete
  29. zana x tgk cerita ni.. zana & husband kurang minat cerita2 luar ni.. hihihi.. kalau tgk pun, agaknya beli CD jer..

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/