Campaigns

Dec 20, 2011

Movie Review Mission: Impossible – Ghost Protocol

Assalamualaikum semua
hmmmm.. tak de pape nak cerita pasal diri Anum 
coz tak de perkara special pun yg brlaku sejak kebelakangan ni.. 
btw,, semalam Anum pg tengok wayang dengan sorang kawan ni.. 
kawan yg menjadi teman setia Anum tengok wayang.. 
boleh dikatakan smua wayang Anum tengok ngan dia... 
Semalam Anum tengok 
MISSION IMPOSSIBLE 4 iaitu GHOST PROTOCOL...
sinopsis movie-- seorang perancang nuclear Rusia telah mencuri 
alat kawalan pelancaran nuclear Rusia untuk mengebom Amerika 
Syarikat bagi memulakan Perang Nuclear.. namun,, 
dia memerlukan kod untuk melancarkan bom nuclear tersebut 
dari seorang utusan di Budapest... 
Pasukan perisik IMF telah bergegas ke Dubai untuk 
menghalang kod tersebut dari jatuh ke tangan perancang nuclear itu...

hmmmm.. kalau korang nak baca sinopsis yg lagi panjang,, 
click kat sini.. or click kat sini. btw,, 
bagi Anum movie ni memang mantop... 
Anum suka tengok device dan gadgets yg dia guna 
dalam movie ni walaupun mcm agak mustahil... tapi,, 
kawan Anum cakap,, device yg dia guna kat movie ni,, 
tak sebanyak dalam movie Mission Impossible 3...  

ok,,, Anum tak nak tulis panjang... 
bagi Anum movie ni lagi mantop dari three musketeers, 
in time, transformers 3,, tapi kurang sket dari fast 5...

SKOR = 8/10


Share:

35 comments:

  1. anum, meh tolong jaga anak2 akak plak...akak plak nak p nengok movie...hahaha

    ReplyDelete
  2. memang besh,
    biarpun pocket xtengok lagi,
    still percaya yg MI4 mesti besh.

    ngan tom cruise nye lagi,
    kenapa diorang tak panjat klcc je yek?
    heheh.

    ReplyDelete
  3. OOOO..best ek?nak kene pegi tgk nie..

    ReplyDelete
  4. thanks for da review..nnt de mse nak p tengok..hihi

    ReplyDelete
  5. cikmot: bleh2...
    pocket: betul2...

    ReplyDelete
  6. Mrs.Eady: memang best
    nuyui: nape je... bz ek?

    ReplyDelete
  7. lama tak nmpk anum...
    cite ni mmg best..

    ReplyDelete
  8. 8 je......up skit....9 bagi saya

    ReplyDelete
  9. fieda: best sis
    azam: terbaik kan.. hehe

    ReplyDelete
  10. tgh berkira2 gak nak tgk or x.. five 5 tetap terbaik kan sis?

    ReplyDelete
  11. taufiq: x pe , ada msaa pg le tgk
    hyz: betul2

    ReplyDelete
  12. suami akak pun nak tengok filem tu.
    tapi anak dia tak bagi..
    apa hak dia entah nak halang2..
    muahahha

    ReplyDelete
  13. diana: hehehe, budak2 kan sis
    cik shinju: hehehe, next time anum ajak

    ReplyDelete
  14. bui dan hubby plan nk tengok muvee ni hujung mggu nnt..tom cruise hensem..hihi

    ReplyDelete
  15. kalo citer camnie kompom kami tak tengok..
    semua cerita kena dania leh masuk baru tengok..

    ReplyDelete
  16. hehe..akak..ajak apik lak ek nanti..hehe

    ReplyDelete
  17. Bui: betul2, sngat hensem kan sis
    cute mum: oooooooo layan kartoon la sis

    ReplyDelete
  18. laki aku suka la citer cenggini...

    ReplyDelete
  19. oh anum suka movie yg bnyk gadjet eh..kalau sy lak mmg x gemar..pening tgk

    ReplyDelete
  20. harap berkesempatan la tgk movie nih..

    ReplyDelete
  21. tak tauler dapat tengok ke idak..

    ReplyDelete
  22. Weh!

    Header baru tu sempoi lah!

    ReplyDelete
  23. Rina: best tau
    papamifz: hehehe

    ReplyDelete
  24. aizamia3: wat?
    gedek:thanks uncle

    ReplyDelete
  25. kalau pergi nak tengok tom cruise jer boleh..heheh.. lame gak mamat ni jadi hero cerite nih..dari muda sampai ke tua dah ni..seb baik encem lagi..;p

    ReplyDelete
  26. lamanya tak tengok wayang...last wayang johnny english...lamakan?? >.<
    http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4530/

    ReplyDelete
  27. aty: betul2, stay macho je
    zahida: ye ke... pg la tgk

    ReplyDelete
  28. protokol hantu... hak3...

    mcm best ja..

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum