Campaigns

Oct 7, 2011

# Suka-suka

Let’s bring our children during weekend.

Bangunan yang anda lihat pada gambar di atas 
merupakan sebuah perpustakaan yang 
letaknya di Seksyen 13, Shah Alam. 
Jika anda pertama kali melihatnya, pasti anda tidak menyangka 
bahawa bangunan tersebut adalah sebuah perpustakaan 
kerana bangunannya yang nampak sangat mewah.
Perpustakaan tersebut bernilai RM70 juta dan 
baru sahaja dibuka sekitar bulan Julai lalu. 
Melihat keadaan dalamnya menerusi gambar-gambar 
kat bawah ni, boleh kami katakan yang ianya 
adalah sebuah perpustakaan di Malaysia 
yang bertaraf dunia. Ya, bertaraf dunia. Anda lihatlah sendiri.


Info tambahan:
- Perpustakaan ini merupakan hadiah Sultan Selangor kepada rakyat Selangor.
- Menyediakan perkhidmatan XD theater / 6D theater.
- Menyediakan ruangan khas untuk setiap peringkat umur.
- Dilengkapi dengan ruangan bermain untuk kanak-kanak.
- Semua komputer yang disediakan di perpustakaan ini berjenama Apple.

50 comments:

  1. heyy tq for sharing this!nak pegi la..serius nak pegi!

    ReplyDelete
  2. Mrs.Eady: best kan.. pergi tau

    ReplyDelete
  3. hurmmm...kat seksyen 13 ni kat area mana ek...

    ReplyDelete
  4. Cantikkan. Ingat nak bawa Kakal juga tapi takut dia buat bising lak. Haha

    ReplyDelete
  5. cikmot: anum pun x pasti.. ce sis google
    wardah: memang boleh bwk budak kecik kan...

    ReplyDelete
  6. cantiknyaaaaaaa library tu... nanti leh bising2 ekk kt library tu.. dah bwk budak2 takkan sonyap jo kan?

    ReplyDelete
  7. Leonora: betul2, mesti budak2 suka kan sis

    ReplyDelete
  8. Bestnya anum!!! Semangat nak duk perpuatakaan camni..

    ReplyDelete
  9. wow selesanya... nk p tp jauh la..

    ReplyDelete
  10. mmg terbaik ar..

    syiok aje tgk..serba serbi cam lengkap..

    ReplyDelete
  11. Nurren: kalau dtg s.alam bleh la pg
    nuyui: best kan

    ReplyDelete
  12. serius canggih
    pc apple tu..

    kalau bui duduk sana,sekarang jugak bui pergi..hehe

    ReplyDelete
  13. jgn kata budak2, org dewasa pun suker kot lepak sini

    ReplyDelete
  14. Bui: best kan bui smp petang x sedar masa berlalu
    NMO2:memang best

    ReplyDelete
  15. tak terpergi lagi.. ;)
    teringin jugak nak bawak anak2 tapi kena tunggu keadaan diri ok dan tenang sikit..

    ReplyDelete
  16. aizamia3: ye la, tak pe take ur time

    ReplyDelete
  17. wahh cntik, tenang je bla tgk.... nina xpenah tau..jakun x?>

    ReplyDelete
  18. Teringin nak gi..
    Tp National Library tetap pilihan hati...Byk nostalgia... :)

    ReplyDelete
  19. tempat dia luas ek...
    mcm2 ader...ok gak bw kids terjah ni
    ajar membaca dr kecil

    ReplyDelete
  20. perghhh! hebakkk ah! nak gak gi sana!

    ReplyDelete
  21. wahhh syoknyer.. kalah perpustakaan negara... kena p ni...

    ReplyDelete
  22. woowww.... kat ceruk mana nie? shah alam? hmmm xpenah g sana pon..hehe

    ReplyDelete
  23. bagusnya sultan selangor..
    kat negeri lain bila nak buat ye..

    ReplyDelete
  24. Cik Shinju:ooooo ye ke..
    lady ayu:memupuk semangat membaca dari kecil

    ReplyDelete
  25. sunah sakura:hebat kan
    hyz:mesti pergi,hehe

    ReplyDelete
  26. cikmoon:kena google nie
    diana: ambil berat

    ReplyDelete
  27. kalau saya tinggal kat shah alam... hari2 saya pergi... membaca itu kan jambatan ilmu... hehehehe... rak pertama yang akan saya tuju.... NOVEL... kekekeke

    ReplyDelete
  28. dwaty: betul2.. sama la kita
    hehehe

    ReplyDelete
  29. tak sangka kan boleh wujud library yg serba moden dan canggih ni kat malaysia...selalu kita tgk ada kat obersea jer...huhu..

    ReplyDelete
  30. wahida: itu le .... x sangka kan

    ReplyDelete
  31. bgi kaki buku mmg heavenlah ni

    ReplyDelete
  32. wah best ni....buat jumpa geng blogger ok gak ni

    ReplyDelete
  33. gempak nye library dia...weekend bukak yea?

    ReplyDelete
  34. wah... bestnye... nice pic 2... :)

    ReplyDelete
  35. woww...interesting. Tak penah tau pon wujudnya benda ni. Thx for sharing. Hi anum, lama tak singgah sini...how r u?

    ReplyDelete
  36. wow..pustaka tu memang terbaik..apik nak try pergi..

    ReplyDelete
  37. hebat kan perpustakaan ini..
    jangan lupa kawan2 singgah

    ReplyDelete
  38. fuyooo bestnyerr,,,,,student Uitm shah alam klu tak pergi tak tau nak kata apa...

    sis yg duk bkt jalil pun rasa nak berdesup pergi nie...leh laa ajak en hb...mmg tenang dan menarik tempatnya...rugi tak pergi....nak2x utk RAKYAT SELANGOR...sis laa tue heheh...:)))

    ReplyDelete
  39. menariknya!! mesti kids akan rasa teruja bila parents bawak ke tmpt ni kan..

    ReplyDelete
  40. wahhhhh mewahnya library...bertuah rakyatnya..nk pegiiii hehe

    ReplyDelete
  41. deqlis: ye la sis sgt seronok kan
    zana: betul2, kecil2 dah ajar tanamkan minat ke library

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/