Campaigns

Sep 13, 2011

Saya Kemalangan

Assalamualaikum...Semua
My N3 pagi ini agak duka sedikit.

Pada jam 5.15pm-6.30pm petang pada hari jumaat yang lepas 
saya ditimpa kemalangan jalan raya dekat aria flat SPPK, Segambut,

Sebuah kereta kelisa yang di pandu oleh
seorang lelaki telah merempuh motor yg di bawa oleh saya,
pemandu kelisa tu merempuh tepat kearah saya.
Saya telah terbabas dan tercampak ke jalan raya...

Kejadian terjadi disebabkan pemandu  kelisa
cuba membuat pusingan di Double Line..
tanpa memberi signal dan melihat ke cermin belakang dan sisi.

Syukur :pray: alhamdulillah saya cuma cedera ringan sahaja.
Pemandu kelisa telah ditahan oleh beberapa orang saksi
dan beberapa orang yang sudi memberi bantuan.

Nasib saya baik semasa saya telah tercampak ke jalan sebelah,
nasib baik x ada kereta..akhirnya pemandu kelisa sudi memberi kerjasama,
kerana nyatanya dia yang bersalah..

Saya telah dibawa ke klinik untuk menerima
rawatan lanjut.. Dr mengesahkan saya cedera ringan tetapi
saya mengalami kecederaan dalaman
di bahagian pinggang, yang kuat terentak kerana kemalangan..
Dr memberi surat rujukan hospital untuk membuat xray..
Saya masih merasa kesakitan sehingga ke hari ini ..
Saya sentiasa berdoa agar keputusan xray saya
akan baik tanpa seberang masalah atau
rawatan lanjut. Terima kasih tak terhingga kepada
rakan sekerja saya iaitu Kak Marina & Syaza
yang sudi membantu saya semasa kemalangan..

Share:

67 comments:

  1. Anum, take care ye dear, Lia doakan cepat sembuh dan sihat seperti sediakala ye.. :)

    ReplyDelete
  2. ya ALLAH,perkara cmni yg yui gerun..

    jg dri bek2 anumm

    ReplyDelete
  3. yang x payah naik motor la bawa keta dah lain...accident gini takut taw sebab motor x der dinding

    ReplyDelete
  4. ya Allah kesian anum..jaga diri dik..
    aih kadang2 kite berhati2 tapi pihak lain pulak yg cuai kan..

    smga anum lebih kuat ye pasni :)

    ReplyDelete
  5. Lady Ayu: ye la sis, tapi kalau jalan jam teruk, x larat nak drive

    ReplyDelete
  6. Ouh..siannye anum...jangan lupa makan ubat dan rehat ye..harap result Xray nanti pun ok juge..insyaAllah..doa yang baik² ye :)

    ReplyDelete
  7. kesian nya..rest byk2 dan semoga cepat sembuh yer..nasib baik lepas raya..kalau sebelum..hehehe

    ReplyDelete
  8. omg anum...are you ok dear...len kali hati2 tau

    ReplyDelete
  9. Kak Jue: thanks & insyaallah
    Soly Solicious:thanks

    ReplyDelete
  10. wardah: thanks
    Bui: sis itu la kan.. nasib baik raya dah lepas

    ReplyDelete
  11. eintan: buat masa nie sakit pinggang

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. huhuhu..take care...
    dont skip ubat...
    rehat bnyak2...

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. aduhhh... tak sangka baca entri camni pulak... kesiannya... anum take care laa yek... Inshaallah, moga2 takde pape yg kritikal...

    ReplyDelete
  18. take care..jgn buat keje berat2..bg pinggang tu pulih dulu

    ReplyDelete
  19. cik ecah: thanks
    norhisham:insyaallah & thanks

    ReplyDelete
  20. Siannya anum. Alhamdulillah tak apa². Harap² keputusan xray normal lah yer. Get well soon.

    ReplyDelete
  21. itulah perkara yang paling kita takut kalo bawa motorkan..
    kalo kemalangan memang terasa sakitnya.,.
    harap keputusan x-try ok jer..
    semoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  22. Nasib baik cedera ringan. Kalau cedera berat camner?

    ReplyDelete
  23. harapnya ok lah pinggang tu kak. ;)

    ReplyDelete
  24. Fiza;thanks
    Cute Mum:thanks sis, ye la bawak motor nie banyak risiko

    ReplyDelete
  25. Nazri: ye la.. kalau cedera berat hospital la jawabnya
    siti kektus: thanks dear

    ReplyDelete
  26. Saya doakan semoga Anum cepat sembuh. Memang perit bila kemalangan ni walaupun hanya luka kat luar .. (",)

    http://www.anastasyea.com/2011/09/cara-memasang-button-like-dan-share.html

    ReplyDelete
  27. anum..semoga takde pape yang tak baik ye dgn keputusan tu nanti..tumpang doa sekali..

    ReplyDelete
  28. dpt tau dr kak bui..sis dh ok x?
    hope sis cepat sembuh..

    ReplyDelete
  29. Kesiannya sis Anum. Terserempak dh bnyk kali ..dalam lif..kat pantri..uhuhu sy tk perasan keadaan sis...harap2 sis anum akan sejahtera. Moga perkara buruk dpt disimpangkan..amin

    ReplyDelete
  30. Semoga tiada apa yang bruk menimpa Anda..Amin

    ReplyDelete
  31. kak..apik akan sentiasa doakan kesihatan kak

    ReplyDelete
  32. Tadi dah akak nak komen sini. Skang baru leh komen.

    Oh. Jaga diri bebaik yer. Kena check cecpt tu. Apa2 pun, Insyaallah..seme akan baik. Take care yew :)

    ReplyDelete
  33. Ana:thanks
    Fad:insyaallah & thanks

    ReplyDelete
  34. sutera kasih:luaran nmpk ok, dalaman sakitnya
    sedetik indah:thanks sis.. x pe anum faham

    ReplyDelete
  35. adan:thanks
    apik:thanks dik
    puanstoberi:insyaallah sis, thanks

    ReplyDelete
  36. Alhamdulillah smuanya slamat.. tu la, kekadang kta dh berhati2 tpi masih ada yg cuai..hmm..

    ReplyDelete
  37. Alhamdulillah smuanya slamat.. tu la, kekadang kta dh berhati2 tpi masih ada yg cuai..hmm..

    ReplyDelete
  38. Niena: ye la kan niena, naik mtr banyak risiko

    ReplyDelete
  39. take care ok....

    akhirnya dapat load jugak....

    malang xberbau...itulah

    berehat ok. TAKE CARE

    ReplyDelete
  40. azam: thanks, ye la dah nasib saya nak kena kan..

    ReplyDelete
  41. aku terbayang yg kau cakap tengah menyanyi..pastu kene langgar..haaa tu la sapa suruh takotkan aku cakap cuba bayangkan buaya besar keja kau yan..hahahahaha

    ReplyDelete
  42. chichi:hihihihihi, tau x pe tengah sonok2 nyanyi kan.. gelak aku terbayang buaya kejar ko, hahaha

    ReplyDelete
  43. subhanallah..nasib baik tak serius siannya...take care dan odaijini anum dear...

    ReplyDelete
  44. alhmadulillah xterlampau teruk sangat kn.. cedera ringan je.. tp leh gak claim insurans kn.. :)

    ReplyDelete
  45. Hanis:thanks sis
    Taufiq:x claim pun

    ReplyDelete
  46. seriau baca cerita nih..cecepat buat rawatan lanjut ya..internal bleeding yg bahaya tu..

    ReplyDelete
  47. eerrkkk..nasib baik tak teruk sangat..[risau]... alhamdulillah... lain kali hati2 yer...n plz take a gud care of urself....

    ReplyDelete
  48. mak sy pnrh eksiden motor, tp eksiden sndiri la..dia cakap sakit sgt..lepas tu dia xnk dh naik motor uhu

    ReplyDelete
  49. Rina:thanks
    aty_fared:thanks sis
    sutera kasih: ye la memang sakit kemalangan motor

    ReplyDelete
  50. alhamdulillah anum selamat.. syukur..

    ReplyDelete
  51. kesiannyaaa...
    smoga cepat smbuh lah ye..

    berhati2 di jalan raya.. =)

    ReplyDelete
  52. okeh baru tgk yg WW tu..=,=

    ni entrynya,bahaya betul cara pemanduan kereta kelisa tu...masuk tanpa bg signal..selalu yg jd mangsa mcm ni yg penunggang motor...aie masa nk pegi kerja selalu kena kes mcam ni...harap selepas ni hati2 ye,jaga dir..insyaAllah semoga segalanya selamat...semoga cepat sembuh hendaknya

    ReplyDelete
  53. OH MY!

    Rehat cukop ya anum!

    Kamu yg bawak moto tu ke? Sorang?

    ReplyDelete
  54. Eksiden rupanya...muga takde pepe...n cepat sembuh....insyaAllah...

    ReplyDelete
  55. solihin:thanks
    aiez:thanks & insyaallah

    ReplyDelete
  56. gedek: ye la auncle anum yang bawa mtr, balik keja
    ms red:thanks

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels