Campaigns

Jul 21, 2011

Leher Gadis Disepit Pintu Bas (18SG)

Assalamualaikum dan selamat pagi semua
Semalam aku dapat email ini
Sangat sedih dan mengecewakan sikap pemandu bas..
Jom tgk gambarnya...
Pemandu Terburu-Buru, Leher Gadis Ini Disepit Pintu Bas
ANHUI – Seorang gadis mengalami nasib malang apabila kepalanya tersepit pada pintu bas ketika mahu turun di satu perhentian bas di bandar Maanshan, wilayah Anhui , China .

Wanita ini betul-betul malang gara-gara pemandu bas. Apa tidaknya…belum pun sempat gadis ini turun pemandu telah menutup pintu bas tersebut. Akibatnya kepala perempuan itu tersepit pintu, sementara badannya masih di dalam bas.

Namun nasibnya sedikit beruntung bila ada seorang penumpang yang menyedari hal itu dan meminta pemandu berhenti dan membuka pintu.
The best part… begitu bas itu berhenti dan pintu terbuka,
perempuan itu turun sambil memicit lehernya yang sakit.

Ia berlalu begitu saja tanpa memprotes kepada pemandu yang mungkin disebabkan malu
atau mungkin ada urat marah yang tak berfungsi disebabkan sepitan pintu bas itu. Kesian…kesian…

Anum: Teringat kisah Anum dan kakak angkat anum masa belajar di PTPL dulu. Baru je kitorang masuk bas dalam beberapa langkah, Anum yang didepan pun tak sempat lagi nak cari tempat duduk. Kakak yang baru naik, masih lagi di tangga bas, bas tu dah berjalan dengan ganas. Apa lagi, Anum nasib la jatuh terduduk. Kakak tu dah jatuh terbongkang, terkangkang kat pintu bas (kami pakai baju kurung masa tu!). Dengan kepala terhentak kat pintu bas, sampai cermin pintu retak. Nasib ada foreigner guy yang duduk seat depan sekali hulurkan tangan.

Kawan-kawan ada tak pengalaman
dengan pemandu bas yang bersikap begini...?
Share:

22 comments:

  1. mmg! sulu selalu naik bas mesti berhati² nak cari seat. sbb dah tau dah bas tu mcm haram jadahnye nak cepat aje.

    ReplyDelete
  2. ouchh..sakitnye...so far xde pengalaman cmtu lg psl teramat jarang naik bas...ehehe

    ReplyDelete
  3. zana x suka dgn driver bas yg gelojoh.. kit abaru naik bas, dia terus jer tekan minyak & bawak dgn laju.. lps tu ada pulak driver yg berhentikan kita jauh dr tmpt kita patut berhenti padahal kita dh tekan loceng.. nyampah!!!

    ReplyDelete
  4. alamak,dh lama sy xnek bas awam gini..

    kesian dia kan..

    ReplyDelete
  5. anum,
    driver public tranport ni kdg2 rasa nak babab jer.gelojoh tak tentu hala.msred takde la kena teruk cengini....

    jom layan bloggerz happening...

    ReplyDelete
  6. kalu aku jadi budak tu

    aku pi lempang drebar bas tuh

    ReplyDelete
  7. iskk.. tak bertanggungjawab lah pemandu bas tu. nak cepat aja..

    ReplyDelete
  8. Wardah: betul2, masa zaman anum naik bus, anum cukup takut naik bus metro..
    Sha:hehehhehhe
    aDieyza: betul2, anum pun kena mcm tue.. bila kt dah tekan loceng, tp driver bus behenti kan jauh
    nuyui:mesti sakit dia,
    msread:betul2, kadang2 buat keja x ikhlas (tp x semua la)
    NMoZ: K.ina granag, kalau anum, malu dapat, sakit pun dapat...
    Lia:itu la ramai yg bersikap macam nie

    ReplyDelete
  9. mmg selalu jumpa driver bas mcm ni
    mak bui pernah jatuh jugak dlm bas gara2 driver yg nk cepat..huhu

    ReplyDelete
  10. drive tue kejor masa la tue, x mau tgu smpi betul2 penumpang dah turun.. hai cian tol seb baik ok.. klau kiok kat c2 cam nerr...

    ReplyDelete
  11. Bui:betul2 kan sis, dia org nie buat keja x ikhlas..
    Nureen:itu la, boleh saman dia org

    ReplyDelete
  12. huhu siannyaa...ganas betul pemandu bas tu... kakak angkat anum sure sakit teruk lepas jatuh tu..

    ReplyDelete
  13. hanis: ye la sis, kesian dia, malu dan sakit
    yg lain2 pandang je, org luar yg tolong

    ReplyDelete
  14. hari ni ade sorg bdk dh kene...kat metro paper...

    ReplyDelete
  15. cian giler...kalo ai jadi that gurl maybe ai akan saman...nasib baik x patah ker apa

    ReplyDelete
  16. aku part pompuan tersepit kepala ni ok lagi..tapi aku kesian dgn budak yg kena seret lepas turun dr van sekolah yg keluar berita hari ni...

    sedih sgt...harap anak2 aku dijauhkan drp kejadian spt tu...amin...

    ReplyDelete
  17. huhu..kelako pon ade jugak..kesian pon ade.. yang pelik nyer..relak jer tak reti nak marah ker.. kaLau ai..dah mengamuk agaknyer kat situ..so..berhati2 lar tak kire kat mane pon..;p

    ReplyDelete
  18. Sis, teruknya this story. Wat takut je. Sy dah la naik bas balik keje...huhuu
    Hari nie tgar berita budak sekolah tersepit bas sekolahnya dan bas tu menyeretnya...gerunnnn takutt

    ReplyDelete
  19. pemandu bas ni tengok jalan je ke???

    ReplyDelete
  20. Zaman saya skolah dulu bas mini kaler pink tu masih wujud..yg tu mmg laju x hengat..dorg kejor trip..kalau naik kena paut kusi atau tiang cepat2 sbb dia mmg jalan terus..xdenye dia nk tggu kita selesa dulu...siot!


    satu lagi,owg laki kat tmpt kita ni x gentleman..berebut seat ngn ppuan..

    ReplyDelete
  21. takutnyaaa jd mcmni. sepit dlm lift pun dh nervous giler apatah lg sepit mcmtu kn? huhu

    ReplyDelete
  22. ye la sekarang macam2 kejadian berlaku
    kita kena bertambah hati2 kan
    aku sedih gila tgk yang budak kena seret ngan van tue
    hanya tuhan shj yang tau kesakitan dia

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum