Jul 27, 2011

Wordless Wednesday #3

Good Moning to all my friend.
My n3 today about wordless wednesday
Layaaaaaaaaaaaaan...

Sweet Memory
Friend @ Uitm

Jul 25, 2011

Fun on The Floor Photography

selamat petang semua
kali ini n3 pasal seni photography
aku memang minat sangat seni photography
tp nak dapat sebijik camera tue, mak ai.. mahal
ok jom kita layan gambar-gambar ni..
 cantiknya
 nampak real kan
 smart
 terbaik la
 cute
 kreatifnya
 bestnya dapat snap cm nie
 nice job
memang cantik 
wow..
bagi aku memang terbaik la dia snap
semua gambar-gambar ni..
bila la time aku plak leh snap mcm nie
aku tengah berazam ngumpul duit nak
beli camera yg cangih2 nie..
hehehhehhe



Jul 22, 2011

Temuduga Yayasan Pahang

Hari ni aku dapat call dari Yayasan Pahang, aku terpilih untuk menghadiri temuduga. Ingatkan Yayasan Pahang dah tak layan aku dah sebab asyik2 mohon bantuan YP je.. mana taknya dari sekolah rendah sampai sekolah menengah... tapi ternyata YP amat perihatin terhadap pembelajaran anak pahang. Sebenarnya hari selasa aku dah cek status dalam website, memang nama aku tersenarai  aku agak terkejut.. fulamak
jauhnya interview.
Setelah berbincang dengan suamiku maka aku akan bertolak ke Kuantan petang ini sendirian. Sesi temuduga akan dijalankan esok pada pukul 8.00pg, sesi kali ini melibatkan pelajar Sarjana dan Diploma. Aku berharap Penemuduganya  orang yang baik-baik.  Menurut kata kawan-kawan yang pernah pergi temuduga ini, soalannya tak de yang pelik-pelik, biasa saja dan mudahan2 dapatlah tajaan tu atleast tak la rasa sangat beban dan kita pun dapat concerntrate belajar..
Tiket aku belum beli, disebabkan hari ini hari jumaat, harap2 ada la tiket jam 2.00 ptg
Bukan apa kalau dari KL ke Kuantan akan mengambil masa 4 jam setengah, adoi2 lebam la aku dalam bus..
Aku dah la x suka naik bus lama-lama nie...


Doakan aku ya kawan-kawan agar aku berjaya dalam temuduga esok.


Jul 21, 2011

Leher Gadis Disepit Pintu Bas (18SG)

Assalamualaikum dan selamat pagi semua
Semalam aku dapat email ini
Sangat sedih dan mengecewakan sikap pemandu bas..
Jom tgk gambarnya...
Pemandu Terburu-Buru, Leher Gadis Ini Disepit Pintu Bas
ANHUI – Seorang gadis mengalami nasib malang apabila kepalanya tersepit pada pintu bas ketika mahu turun di satu perhentian bas di bandar Maanshan, wilayah Anhui , China .

Wanita ini betul-betul malang gara-gara pemandu bas. Apa tidaknya…belum pun sempat gadis ini turun pemandu telah menutup pintu bas tersebut. Akibatnya kepala perempuan itu tersepit pintu, sementara badannya masih di dalam bas.

Namun nasibnya sedikit beruntung bila ada seorang penumpang yang menyedari hal itu dan meminta pemandu berhenti dan membuka pintu.
The best part… begitu bas itu berhenti dan pintu terbuka,
perempuan itu turun sambil memicit lehernya yang sakit.

Ia berlalu begitu saja tanpa memprotes kepada pemandu yang mungkin disebabkan malu
atau mungkin ada urat marah yang tak berfungsi disebabkan sepitan pintu bas itu. Kesian…kesian…

Anum: Teringat kisah Anum dan kakak angkat anum masa belajar di PTPL dulu. Baru je kitorang masuk bas dalam beberapa langkah, Anum yang didepan pun tak sempat lagi nak cari tempat duduk. Kakak yang baru naik, masih lagi di tangga bas, bas tu dah berjalan dengan ganas. Apa lagi, Anum nasib la jatuh terduduk. Kakak tu dah jatuh terbongkang, terkangkang kat pintu bas (kami pakai baju kurung masa tu!). Dengan kepala terhentak kat pintu bas, sampai cermin pintu retak. Nasib ada foreigner guy yang duduk seat depan sekali hulurkan tangan.

Kawan-kawan ada tak pengalaman
dengan pemandu bas yang bersikap begini...?

Jul 20, 2011

Wordless Wednesday #2

Selamat pagi semua
Wordless Wednesday aku hari ini
hehhehhehhe..
 siape lagi besar..??
apa kawan2 boleh nampak... ??

Jul 19, 2011

Fake Plastic Crowds You See in Movies

Assalamualaikum dan selamat pagi semua
Kali ini nak share ngan kawan2 "Fake Plastic Crowds"
Bila aku dapat email ini, baru la la aku tau
Macam mane dia org buat penonton ramai2.
Ok jom layaaaaaaaaaaan

 memang ada kilang khas
 pandai kan
 teknologi makin canggih
 sebiji macam manusia
 pakaikan je topeng
 pakaikan baju
 tengok kan dah jadi
 hebatnya
 yang depan2 je manusia
 yang belakang2 semua patung
 jimat kos kan
 x perlu bayar untuk crowds
aku kagum sangat dengan teknologi yang ada
sangat canggih, rasa-rasa kat malaysia ada ke macam ini..

Jul 17, 2011

Pinky MoMMa Wrangler Likers Give Away-2

Hi Pinky MoMMa..
ni n3 anum yang kedua..
sesiapa nak join boleh baca
 details leh baca kat bawah nie...
Cara-caranya adalah....

1. buat entry dengan tajuk :
Pinky MoMMa Wrangler Likers Give Away

2. tlg like this page: http://www.facebook.com/MyWrangler

3. then klik: http://apps.facebook.com/mywranglerway/
4. search photo: DIYA NADIA

5. print screen gambar yg korang dah vote..contoh seperti di bawah..
pastikan nampak details seperti di dalam kotak tu

sis kawan adik dah vote
sis my sister dah vote kan

dan last letak URL kat komen box Pinky Momma okeh
nak tau tak pe adiah nye
jom lihat.. (^_^)

1. Cash or Top up RM50
Blog Feeds anda akan di letakkan di atas (mcm Miss LIbrarian)
selama sebulan..
Blog Promote and Sticky Post entry for U..

2. Cash or Top up RM30
Blog Promote and Sticky Post entry for U..

3. Cash or Top up RM 20
Blog Promote and Sticky Post entry for U..

so sape nak join klik SINI
tarikh tutup end of 31 July 2011

so apa tunggu lagi kawan2 jom reramai join GA ni
click je link nie...Pinky MoMMa

SEGMEN MSRED : MY FAVORITE PHOTO AND WHY

Kali ini nak join GA from MsRead plak...
Bila aku baca je n3 MsRead terus berminat nak join
Syarat2nya pun sangat mudah
My Favorite Photo....
tadaaaa

nie dia.. sebab apa gambar nie jd pilihan
kerana ,, gambar ini di ambil masa kami 
pergi travel @ Indonesia on 2008
yang bestnya dan sebab aku suka 
gambar ini adalah kerana aku 
rasa kelakar sangat mat salleh yg bergambar
dengan kami... memang sporting gila..
yang bestnya mat salleh ini sangat kelakar orgnya..

aku nak tag 2 org blogger
1. fa
untuk details baca kat bawah nie....

First, buat entry bertajuk, SEGMEN MSRED : MY FAVORITE PHOTO AND WHY

Second, letak header msred kat atas tu dan link kan ke entry ni.

Third, dalam entry tu letak favorite picture you all ( satu je ) dan cerita lah kenapa gambar tu istimewa.

Fourth, letak link entry you alls kat ruangan komen kat sini.
Thats it. Senang jer kan?

Nak follow blog msred ke tak, terpulang. Kalau nak tag rakan blogger lain, msred sangat hargai dan terima kasih diucapkan.

Tarikh tutup : Rasa-rasanya 20 Julai 2011, hari Rabu 11pm. Nanti msred listkan link peserta dan kita sama-sama boleh terjah dan sambil baca entry mereka. 
 
ok kawan2 wish me luck
kalau nak join 
click je link...msredcheesecaked


SAYA NAK GA DARI KOREA DAN BANDUNG!

selamat petang semua.. kali ini aku nak join GA 
GA ini daripada dua org adik beradik ni

 wish me luck ya kawan-kawan

Ok saya nak tag dua org kawan


kalau kawan-kawan nak join bleh la 
untuk maklumat lanjut boleh baca 
syarat-syarat kat bawah ini ok

Syarat-syarat penyertaan:
  1. Beralamat di Malaysia dan mempunyai BLOG.
  2. Follow dua blog berikut. (follow untuk sebarang update.sebarang kecuaian anda mengenai update berkenaan GA ini, pihak kami tdk akan bertanggungjawab)
  3. Buat satu entry bertajuk : SAYA NAK GA DARI KOREA DAN BANDUNG!
  4. Copy code banner GiveAway di atas dan letakkan di entri anda (dalam ruangan EDIT HTML).
  5. Tag sekurang-kurangnya 2 orang & pastikan dorang tahu yang dorang ditag.
  6. Hantarkan link entri anda di ruangan komen entry INI sahaja.
  7. Tarikh tutup penyertaan: 15 Ogos 2011.

Haaaa, senang je kan. Hehehhe. Oke, jom tgk hadiah2 yg menanti anda.


Hadiah Giveaway:

  • 5 hadiah utama dari Bandung dan Korea.
  • 10 hadiah saguhati dari Bandung.
  • 1 hadiah istimewa untuk peserta yang tag paling ramai. ( Fridge Magnet dari Korea)



Jul 16, 2011

Pinky MoMMa Wrangler Likers Give Away-1

Hi Pinky MoMMa.. 
jom join GA ni..
Untuk details leh baca kat bawah nie...
Cara-caranya adalah....

1. buat entry dengan tajuk :
Pinky MoMMa Wrangler Likers Give Away

2. tlg like this page: http://www.facebook.com/MyWrangler

3. then klik: http://apps.facebook.com/mywranglerway/
4. search photo: DIYA NADIA

5. print screen gambar yg korang dah vote..contoh seperti di bawah..
pastikan nampak details seperti di dalam kotak tu
dan last letak URL kat komen box Pinky Momma okeh
nak tau tak pe adiah nye
jom lihat.. (^_^)

1. Cash or Top up RM50
Blog Feeds anda akan di letakkan di atas (mcm Miss LIbrarian)
selama sebulan..
Blog Promote and Sticky Post entry for U..

2. Cash or Top up RM30
Blog Promote and Sticky Post entry for U..

3. Cash or Top up RM 20
Blog Promote and Sticky Post entry for U..

so sape nak join klik SINI
tarikh tutup end of 31 July 2011

so apa tunggu lagi kawan2 jom reramai join GA ni
click je link nie...Pinky MoMMa


♥Google+ Followers ♥

Flickr Gallery

✿YANG RAJIN KOMEN✿

Find us on facebook

Popular Posts

Salam Aidilfitri

Salam Aidilfitri
Tangan dihulur maaf dipinta, Erat hubungan sesama kita, Semoga gembira di hari yang mulia ini, Salah dan silap harap dimaafkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.

Qudut & Anum

Qudut & Anum