Campaigns

May 23, 2011

Ayam Penyet Wong Solo @ Kg Baru

Kejadian pada ari ahad, sebelum gerak g lepak ngan Abg Azri kami singgah ler kampung baru isi tank dulu...kg. baru ni mmg la syurga makanan...tapi bab mencarik parking masyallah rasa mcm neraka je hahahha....ya ampun susah giler nak parking...tu je la..tak best nye klw datang makan kt kg. baru ni...jenuh musing carik parking.

mcm bese..pengaruh dari rancangan Jalan-Jalan Cari makan lagi..dan kawan-kawan, tingin nk try makan kedai ni..lama giler dah masuk JJCM baru skang try...mula2 masuk tu mcm tak konpiden je..sedap ke kedai ni?nape tak ramai orang?bila dah duduk makin lama makin ramai orang..

sedap tu memang sedap..tak dinafikan ayam penyet dia memang sedap..sebab di ada extra sos kat atas meja tu ada sos cili (yg ala2 rasa udang kering dalam dia) & ada sambal kicap untuk kita cicah klw ada oder set ikan. gambar sos tu xamek plak..sebok dok kipas mulut mcm kuar asap je pedas hehe...

tapi tobat la wei...cili dia yang dia tepek atas ayam tu masyallah...pedas nak mati nanges aku makan..serius! makan sambil air mata meleleh...telinga plak rasa mcm dah kuar asap...haih..bole putus usus aku gini pedas gegila...dah la aku ni ala2 manja xtahan pedas2 melampau hehehe...sape2 yg mmg kaki pedas tu aku suggest korang dtg sini...mmg power gile dia nye kepedasan...


set ayam penyet RMm10.90 termasuk air mineral
tu nampak tak cili atas ayam tu berdesingg tlinge aku pedas kedai ni letaknye opposite masjid kampung baru,sebelah pusat perubatan pakar al-islam kampung baru tu
Kepada kawan-kawan yang belum cuba, boleh la try..

Share:

1 comment:

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum