Campaigns

Mar 17, 2011

MELAYU MUDAH LUPA

Asalamualaikum....hari ni nak cerita ape yerk.......


entri apa yang nak tulis nie...jap..yerk....nak tanya DOREMON...
urmmmm....HEHEHE....


TING...tinggggg.....


HAI DAH ADA IDEA.



...YEH...YEH.....

ok2....

Firstly aku nak tanya....korang ada tak bercita-cita untuk menjadi jutawan mahupun usahawan yang berjaya....memiliki empayar di setiap pelusuk dunia....urmmmmm....ok2...impian dan cita-cita nie x salah...tapi adakah anda betul-betul berusaha untuk mendapatkanya?????
PERSOALAN PERTAMA....melalui pemerhatian aku....dalam senarai 10 orang terkaya di MALAYSIA dimonopoly oleh KAUM CINA....hanya sorang jer wakil dari KAUM MELAYU...PERSOALAN KEDUA pula FAKTA ORANG MELAYU ~bila kaya sikit tukar kete, bila kaya cikit PEREMPUAN,customer LAST money FIRS
T,percaya Terlebih...KONON nye kira ada ORANG KEPERCAYAAN dll~ manakala FAKTA ORANG CINA~ setiap kali ada UNTUNG kena simpan dalam BANK (saving account), Customer FIRST, x ada orang KEPERCAYAAN...


KE2- cuba korang tengok...selalunya company melayu akan cepat jer naik...pastu mesti turun pun cepat...KENAPA?BAGAIMANA?SIAPA?BILA? Dll.....persoalan yang terang-terang memberikan jawapan yang terbaik....


ANTARA punca nie semua berlaku "MELAYU MUDAH LUPA"(kata MANTAN PERDANA MENTERI (DR.M))...ok2...aku akan huraikan kenape yer semua ni terjadi?....kat MALAYSIA NIE...KERAJAN MEMANG menitik beratkan hak BUMIPUTERA....so banyak keistimewaan yang diperoleh dari KERAJAN....namun ada segelintir rakyat masih tidak sedar....(AKU BUKAN NAK BERPOLITIK)....dari sinilah kita harus sedar....keistimewaan yang ada ni bukan sementara...sampai bila harus kita mengarapkan semua ini...andai KERAJAN sekarang bertukar...adakah kita akan menikmati semua nie....


So korang kena ingat...seharusnya korang perlu lebih berjaya dari kaum lain...


CADANGAN AKU:

seharusnya korang kena " SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN" N jangan jadi " SEPERTI KACANG LUPAKAN KULIT" namun jadilah " SEPERTI RESAM PADI, SEMAKIN BERISI SEMAKIN MENUNDUK"....


Share:

0 comments:

Post a Comment

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum