Campaigns

Mar 16, 2011

FB Siarkan Phone Number????

Aku dapat tahu melalui blog yang baru aku follow. betul ke facebook sesuka hati menyiarkan no phone korang kat facebook? bukan ke bende tu private? aku ingat tipu. so, aku pun buat la mengikut arahan. bertindak mengikut arahan ye..

Go to the top right of your screen, click Account
Edit Friends
Go to the left side of your screen and click Phonebook.
Everyone's phone numbers are now being published.
dan apa yang terpapar adalah seperti yang dibawah:

ha.. berhati2 dan berwaspada lah anda. kalau la ade orag gila seks ke, orang ade niat tak baik ke, kan ke bahaya. sila lah buang nombor phone korang sekarang. kang tak pasal2 dapat gangguan seksual dalam phone. tak pasal2 gado ngn bf./gf. tu takpe lagi. kalu kantoi nagn laki/ bini cane? kan ke susah..tak kuasa mak!

tapi bagi korang2 yang sedang dalam prose mengayat awek/ balak2 yang cun/ hensem tu, ni la peluang korang dapatkn dorang punye nombor phon. hehe tapi lebih baik kenal dalam dunia realiti daripada kenal dari facebook ni. bak kate kawan aku yang sedang giat menjalankan kempen, Log out, GO OUT! di facebook :)

antara detail2 tentang kempen tu adalah:

Time: Saturday, March 19 · 11:00am - 5:30pm
Location: Extreme Park, Shah alam
This is an awareness campaign by Mass Communication students, SEGi University College, Kota Damansara.

Main objective of this campaign is to encourage online addicts to come out and engage in healthy activities.
• Encouraging addicts to engage themselves in fun activities and enjoy themselves.
• To remind them that there are more in life apart than Facebook.
...
We will have futsal competition, wall climbing and skateboard competition. Great prizes are waiting for you people. Come out and have a healthier and challenging life.

Futsal Competition - Limited to 16 teams only. first come, first serve)
Registration fee: RM 70/team
Prize: 1st place: RM 500
2nd place: RM 200

Skateboarding Competition - Open to all you pro skaters out there.
Registration fee: RM5/per person
Prize: RM150 (1st place)

Wall Climbing Competition
Registration fee: RM10
Prize: RM200 (1st place)

And you guys will be entertained by various bands/performers during the event.

Finalized bands/performers line-ups:

- Blister
- Avidity
- Rhythm Nation
- Fit Beat (Dance Crew)
- The Cherrybombs
- Black Ribbon
- Crack Circle
- DBD

JOM RAMAI2 JOIN.

Share:

6 comments:

  1. Tapi kalo anum dh wat no. tu privacy dia x kn appear pd org len...jgn riso k... =)

    ReplyDelete
  2. thanks for info, i pun baru tau

    ReplyDelete
  3. Thanks Sheri.. anum dah tukar setting..

    ReplyDelete
  4. sy dah delete no fon terus...

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum