Campaigns

Jun 23, 2010

Happy Father's Day Abah

Wooopss, entry ini dikarang hari ini dengan jayanya. Nie pun banyak idea mengarut sudah ku delete. Bila dah start menaip banyak pula benda nak share. Khas buat arwah abah :D

Mari kita update blog. Yayy!20 June 2010 merupakan Hari Bapa. Ada sapa-sapa yang tak tau? Hah.Sejujurnya, aku tak pernah sambut pun perayaan ni. Dalam family, jarang sangat luahan terbuka dari kami kepada abah. Lebih-lebih lagi masa kecik-kecik dulu. Kami semua memang tak dibesarkan dengan menyambut hari lahir, hari ibu atau bapa.
Sayang mak.

Sayang ayah.


Rasanya, ayat-ayat tu memang tak pernah kami luahkan secara terus. Mau kena kata dah buang tebiat? Hehe.Bila dah besar-besar ni baru la ala-ala mengerti bab sambutan hari ibu dan ayah ni. Ok, kita fokus pada Hari Bapa je la. Sebelum apa-apa hal, meh berkenalan dengan incik ayah. Nama abah aku, Abd Majid Bin Haji Yaacob. Kalau masa kecik-kecik dulu, orang suke tanya ayah hensem ke tak? Berebut-rebut aku jawab hensem. Eceh. Ayah aku hensem + macho, okeh. Tarikh lahir ayah aku, 16 Nov 1926.Apa yang bestnya arwah lahir sama tarikh ngan aku..

Setiap kali sambutan hari bapa memang perasaan sedih akan datang, ye la pada hari bapa tahun ini genap la pemergian arwah abah 3 tahun 10 bulan. Apa yang paling aku terkenang akan sikap dan perangai arwah, Arwah seorang yang sangat lembut dan baik hati, sepanjang hayat arwah aku belum pernah dengar arwah memarahi kami adik beradik, arwah akan nasihat dengan lemah lembut. Setiap kali arwah beri nasihat kami adik beradik akan terdiam, dan sampai sekarang sikap dan perangai arwah masih kekal dalam ingatan aku.

So kepada semua yang masih mempunyai ayah, hargailah dia.

U are my friend, my love, my Father.
How can I ever forget U?
U guided me,U protected me.
How can i ever repay U?
U kept me strong, U inspired me.
How can i make U happy?
U forgave me, U loved me and kept me.
How can i ever love U back?

God gave me the greatest gift I ever had,
God gave me the best friend in the form of my dad.
Fathers Day wishes 4 a dad who iz one in a million!
Hapy Father's Day

Share:

2 comments:

  1. Hapy Father day

    ReplyDelete
  2. hapy father's day to all the father

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum