Campaigns

Jun 23, 2010

Happy Father's Day Abah

Wooopss, entry ini dikarang hari ini dengan jayanya. Nie pun banyak idea mengarut sudah ku delete. Bila dah start menaip banyak pula benda nak share. Khas buat arwah abah :D

Mari kita update blog. Yayy!20 June 2010 merupakan Hari Bapa. Ada sapa-sapa yang tak tau? Hah.Sejujurnya, aku tak pernah sambut pun perayaan ni. Dalam family, jarang sangat luahan terbuka dari kami kepada abah. Lebih-lebih lagi masa kecik-kecik dulu. Kami semua memang tak dibesarkan dengan menyambut hari lahir, hari ibu atau bapa.
Sayang mak.

Sayang ayah.


Rasanya, ayat-ayat tu memang tak pernah kami luahkan secara terus. Mau kena kata dah buang tebiat? Hehe.Bila dah besar-besar ni baru la ala-ala mengerti bab sambutan hari ibu dan ayah ni. Ok, kita fokus pada Hari Bapa je la. Sebelum apa-apa hal, meh berkenalan dengan incik ayah. Nama abah aku, Abd Majid Bin Haji Yaacob. Kalau masa kecik-kecik dulu, orang suke tanya ayah hensem ke tak? Berebut-rebut aku jawab hensem. Eceh. Ayah aku hensem + macho, okeh. Tarikh lahir ayah aku, 16 Nov 1926.Apa yang bestnya arwah lahir sama tarikh ngan aku..

Setiap kali sambutan hari bapa memang perasaan sedih akan datang, ye la pada hari bapa tahun ini genap la pemergian arwah abah 3 tahun 10 bulan. Apa yang paling aku terkenang akan sikap dan perangai arwah, Arwah seorang yang sangat lembut dan baik hati, sepanjang hayat arwah aku belum pernah dengar arwah memarahi kami adik beradik, arwah akan nasihat dengan lemah lembut. Setiap kali arwah beri nasihat kami adik beradik akan terdiam, dan sampai sekarang sikap dan perangai arwah masih kekal dalam ingatan aku.

So kepada semua yang masih mempunyai ayah, hargailah dia.

U are my friend, my love, my Father.
How can I ever forget U?
U guided me,U protected me.
How can i ever repay U?
U kept me strong, U inspired me.
How can i make U happy?
U forgave me, U loved me and kept me.
How can i ever love U back?

God gave me the greatest gift I ever had,
God gave me the best friend in the form of my dad.
Fathers Day wishes 4 a dad who iz one in a million!
Hapy Father's Day

Share:
Read More

Jun 16, 2010

ONE MOM THREE DAD

PELAKON :Eugene(Song Na Young)
Jo Hyun Jae(Han Soo Hyun)
Jae Hee(Choi Kwang Hee)
Shin Sung Rok(Hwang Kyung Tae)
Kim Bin Woo(Park Seo Yeon)
Joo Sang Wook(Jung Chan Young).
GENRE : Komedi, Romantik

Cerita tentang 4 orang sahabat yg berkawan sejak kecik. Gile kelam kabut citer nih. sorang mak,3 bapak. best gile baby 2 ade bapak ramai.huhu citer ni bise2 je.klakar dan tak membosankan.Pling suke tentang citer nih, ialah hubungan persahabatan dorng. persahabatan yg takkan putus smapai bile2. trademark citer nih: ape ek? sperm donation kot!HAHA

FAV CHARACTER: aku suke baby 2..haha
FAV SCENE: part perempuan 2 nk lahirkan baby..
menarik kot! haha

Share:
Read More

SASSY GIRL, CHUN HYANG

PELAKON : Han Chae Young(Sung Chun Hyang),
Jae Hee(Lee Mong Ryong)
Eom Tae Woong (Byeon Hak Do)
Park Si Eun (Hong Chae Rin)
GENRE : Komedi, Romantik

Kisah percintaan yg penuh cabaran,kisah pelajar sekolah dan kisah kekeluargaan. .Citer ni sedih mase part last2.. starting die memng klakar habis..tapi bise la drama korea kalu xde nanges2 tak best..hehe trademark citer nih: accesssory phone yg Chun Hyang bagi kat Mong Ryong 2.kalu aku nmpk je accessory yg lebih kurng mcam 2, confirm minda trus teringt citer nih.haha

FAV CHARACTER: Chun Hyang yg pandai berdikari
FAV SCENE: part mase dorang nak kawin.
Sume kawan2 sekelas wat suprise weddding party tuk dorang berdua..
Wah! bestnye time 2.
Share:
Read More

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum