Campaigns

Mar 30, 2010

Deerland World of Nature


Baru je sampai. hehe

Best dapat bagi makan rusa-rusa

Kesian baby bear nie, tak ada kawan

Tengah berperang ngan rusa-rusa yang lapar

Rasa takut ......

Lembutnya badan bear nie


Cuti baru nier aku berpeluang follow family aku ke Kuala Gandah, Lanchang Pahang untuk melawat Deerland dan Pusat Pemulihan Gajah...lama dah tak ikut my family pegi jalan-jalan makan angin nier...hehehe. Kat sini kita boleh bermain-main ngan binatang secara live...memang best.

Bila tiba di Deerland , aku smpat berkenalan dan menemuramah ower Deerland tuh.
Orang nye memang peramah, walaupun aku cakap just nak tengok2 saja, dia masih sudi memberi kami masuk dan bergambar dgn haiwan2 yg berada disana.

Mengikut kata En. Abdullah (kalau tak silap) kebanyakan yang datang kesini adalah pelancong dari luar negara. Keluasan tanah adalah sebyk 12ekar dan bermacam2 haiwan terdapat didalam nye. Ada beruang , yang dikatakan paling jinak di dunia . Ada burung unta, kera, kancil, ayam hutan, burung merak, dan sudah semestinya la Rusa,dah nama pun Deerland kan. Terdapat rusa2 dari negara taiwan/korea, ada juga dari seberang. dan dikatakan rusa dari seberang yang palin jinak. Pelancong2 juga dibenarkan memberi makan kepada haiwan2 ini.

Kepada yang berminat untuk pergi bercuti disini, mereka juga ada menyediakan khemah2 untuk
menginap dan merasai alam semulajadi.
Untuk bayaran melawat Deerland :

Dewasa : RM5
Kanak2 : RM3 (bwh 12thn)
bawah 3tahun percuma

Utk sewa tapak sahaja : (peralatan semua sendiri) RM10 seorang
Utk pakej 2hr 1 mlm : (25org dan keatas shj) RM50-60 seorang
Share:

1 comment:

  1. one day i pun nak pg, macama seronok je

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum