Campaigns

Dec 28, 2010

Dec 27, 2010

I'M DONE!!

6:31 PM 1 Comments
ok. cukup.
i'm done!
i have nothing to say and share.
you will notice that i'm not the same person like before.
because you make me cry again..
seriously you make me CRY!
I'm so sorry if all my word, are annoying.
i'm so sorry if my happiness make u feel sick.
i'm so sorry if hard to get into my life.
i'm done.

we have nothing to say.

sometimes when i'm happay..
there something make me unhappy again..
is that my fault?


A BIG GIRLS CRY AGAIN..
T_T

Dec 24, 2010

THE SUCCESFULL STORY OF THE BRIGHT GIRL

6:43 PM 2 Comments

HELLO MY TEACHER

6:40 PM 2 Comments

MY LOVE PATZZY

6:37 PM 2 Comments
PELAKON : Jang Na Ra (Yang Song Yee), Kim Rae Won(Kim Hyun Sung), Kim Jaewon(Kang Seung Joon), Hong Eun Hee( Eun Hee Won)
GENRE : Komedi, Romantik

Ni drama kedua lakonana Jang Na Ra yg aku tengok. Wtak die dlam citer ni tak bnyk beza ngn watak die dlam citer2 laen. Seorng gadis remaja yg pering dn agak kelm kabut. Citer ni ending die tak best la macam tergantung je. Tapi kalu korng da lame tak gelak dan nk mengisi masa lapang dgn citer yg menarik,aku suggest citer nih.trademark citer nih: maskot patung yg Jang Na Ra pakai dlm citer nih.

FAV CHARACTER: Yang Song Yee..sebabb watak die dlm citer ni ade prsmaan mcam aku
FAV SCENE: mase perempaun jahat 2 kantoi kejahatan
beliau.wah! puas ati org laen tau yg die 2 sememngnye jahat.huhu



Konsert Double Trouble 2010 Sunway Lagoon

10:53 AM 3 Comments
Tiket Konsert Double Trouble 2010 Sunway Lagoon – ok lah geng seperti yang ramai dah sedia maklum Konsert Double Trouble sekali lagi akan bergema di Malaysia. Kali ini pihak DIGI telah menunjuk kan minat untuk mejamu selera peminat kumpulan rock terbest, tergempaq dan terhebat Search and Wings – Konsert Double Trouble , Konsert Gemuruh DT Search & Wings.

Kali ini pihak DIGI akan mengemuruhkan Konsert Double Trouble – Konsert DT Gemuruh di dua lokasi penting. First sekali kat Surf Beach, Sunway Lagoon, dan juga di tapak ekspo, Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Apa tunggu lagi geng, ini lah konsert gemuruh yang akan mengegarkan Malaysia, so beli tiket, mari kita saksi kan sama sama Konsert Double Trouble – Konsert DT Gemuruh Search Wings. Aku akan gie kat Surf Beach Sunway Lagoon, jumpa di Konsert Double Trouble – Konsert DT Gemuruh Search Wings

Dec 16, 2010

Settting the date!

8:50 AM 2 Comments
Guess what is the most important thing to decide for your wedding?

please put aside your baju, or makeup or even the guests that u plan to be around first. The most important decision that u have to make before the wedding is... setting up the date! Haha. Ya lo.. without a date, macammana nak jemput orang? Betul x?

I would like to share a few tips on "setting the date" for your wedding. Hope the tips help. :)

1)
Work - You have to choose the perfect date when both of you can get time off from work for the wedding and also the honeymoon. Perhaps, some of the newlyweds dont mind much on the honeymoon part but for me, honeymoon is an ideal reward after all the sweat and tears of the wedding build-up. So go grab any honeymoon package - it doesnt matter whether it will be in or out of the country but so long the both of you can have all the time to rest and relax pun dah okay...

2)
Notice - Dewan - if u are in Klang Valley, u have to book the dewan like one year in advance at least! Gila kan? hehee...semua orang dah suka buat kat dewan sekarang, senang. And if you want the best deal from the suppliers, u better put up the notice early, so then u can go crazy finding ur dream supplier....
3)
Family and friends - Who do u plan to be around during ur wedding? Maybe ada relatives or good friends yang still kat overseas and u want to wait for them to come back for good dulu ke macammana kan? So semua ni kena consider.
4)
Date - Hmmph, if ur wedding is gonna be in School Holidays, December especially, u really have to plan and deal with ur suppliers much earlier... it is pretty tough to book their service as u have to berebut with other bride to be- peak season la katakan. U also have to take note - school holidays, all the travel expenses, accomodation prices will hike up la. - so plan early, for better deals okay?

5)
Day - As u know, Saturday is the most famous day for wedding kan? And of course is often hard to book. Sunday also okay - tapi for me if ur wedding is in short period only then okay kot if u would like to have it on Sunday, coz tmrw orang nak kerja. As for weekdays, they may upset some guests and hamper attendance.

6)
Time - Ada yang prefer evening wedding, ada yang prefer noon and di Sarawak pula pagi2 ye...Dalam kol 9:30 -11:00 macam itu sudah wedding.... Hehe...

So happy choosing the best date!



Dec 14, 2010

Apakah hukumnya pergi ke jemputan kahwin?

2:31 PM 5 Comments
Helo guys, before i update entry berjumpa Cik Nash and our adventure ke Majlis Bertandang Aim & Suffian yesterday,i just need a quick clarification on this.

" Apakah hukum pergi ke jemputan kahwin?"

Ada orang cakap wajib, ada orang cakap harus, ada orang cakap sunat....
Ish... serious i tak tahu.... Can anyone advise on this?

Apa yang i tahu, i tak kisah apa pun ,
tapi yang penting kalau boleh pergi la kan? Sebab orang dah jemput kita...
Sebabnya i tanya benda2 ni, i banyak kali tak pergi kenduri kahwin
yang dijemput oleh kawan2/saudara mara.
Kadang2 niatnya dah nak pergi, tapi end up tak dapat pergi sebab
ada hal2 yang tak dapat di elakkan.

And ada jugak yang memang i tak pergi disebabkan ada sebab2 tertentu yang sangat sensitive.
And mengelakkan dari ada apa2 perasaan negatif/berlaku apa2 kejadian negatif lebih baik i tak menghadirkan diri. :) Jadi bagi i, kalau kenduri itu adalah untuk merapatkan silaturahim pergilah, tapi kalau kenduri yang ada antara jemputan yang hanya akan menjauhkan silaturahim tu nak kira macammana ek?

Jadi, apakah hukum ke kenduri kahwin yang sebenar2nya?

Dec 9, 2010

diMaNakaH KaWaN SeJatikUuuuu..

1:33 PM 1 Comments
-What is a friend?I Will tell yoU-It is Someone with whom yoU dare to Be yourself”

-Frank cRane-
-“OnE LoyaL FriEnd is Worth teN thousand relatives”

Haaa..entry hari ni adalah pasal kawan…tapi bukan cite kawan yang happy ending..tapi yang sad ending nyerrr..
Emmm korang percaya x semakin kita rapat ngan kawan kite semakin kite kurang menjaga perasaan dan hati nya..kita buat x endah..kita ambil mudah segala hal..sebab dh terlalu rapat..tapi dengan kawan yang kurang rapat..kita akan lebih berhati-hati dan menjaga segala hal..benda nih selalu la jadi kat aku..
Bile rapat mula jadi cmtu laa..sepatutnya makin rapat makin memahami..ni dh terbalik haaha..
Yang paling aku benci bila kawan kite tinggalkan kite bile die dah ada boyfren..OMG..aku mang x suke perangai org yg cenggini..
Adalaa beberapa member aku yg cmni..

Dulu kawan aku nih mang baik la ngan aku..kawan dh lama dri sekolah lagi..keluarga pun saling kenal..namun lepas hbis sekolah..die mula jarakkan diri..kite ajak kuar bukan main susah..alasan kerjaa..hujung minggu pun keje gak ker..sibuk mengalahkan Perdana Menteri…last2 semua dh malas nak ajak dh..sbb dh tau alasan basi die..
X tahu la kenapa die x nak kuar dgn aku n yg lain..mungkin die malu kot nak kuar ngan aku dh..yela nk kena naik bus awam sume..kalau kuar ngan BF die naik keta jer..x yah penin2..entahlaaa..dari segi sms die mang akan reply lau kite sms die dulu..tapi kalau ko x sms die dulu jgn harap die nak sms ko dulu..emmm…
Ntahlaaa..time cuti pun die xde nyer nak dtg lepak umah aku cam dulu..sendiri2 jer..

Kadang2 sedih pikir kerenggangan yg wujud..adakah die yg ingat aku sombong atau sebaliknya…tapi memang sejak dh ada BF..die berubah drastic..x mcm dulu..
Nak sms Tanya khabar pun x tau nak ckp ayat pe dh..
Cuma raya ritu adalah die hantar kad raya..
Emmm..tu cite kawan sek.yg kawan lain terutamanya yg dh kahwin..lagi la hampeh hehe..xdenyer nak ingat kawan..huhu..buat mcm x wujud jer..asyik pkir masalah die jer..entahlaaa no komen…

Kawan oh kawan..
Dimanakah kawan yang sejati..berada?
Marilah kita berkawan
Hehe ^_^

p/s-pujuk hati sendiri..nak baca mjalah ujang yg bru beli hehehe..bumper cuti sekolah lalala

Dec 3, 2010

Jodoh itu di tangan tuhan

9:32 AM 1 Comments
Kamu semua percaya pada jodoh?

Adakah kamu salah seorang dari mereka2 yang suka menyalahkan orang lain bila jodoh tidak sampai? Harap kita tidak termasuk dalam golongan itu, ya kawan2. :)

Ramai orang cakap dont be too excited nak kahwin ni, kadang2 entah sampai entah tidak jodoh kamu. I am not going to be one of the "dumb" people yang suka bercakap2 tuh, samalah dengan kamu tidak mendoakan yang terbaik untuk si bakal pengantin itu kan?

well, JODOH ITU DI TANGAN ALLAH TAALA. Yes, it is true that how hard u work for it pun, kalau telah tertulis yang jodoh kamu bukan dengan si dia, bukan lah jawabnya. Yes, sebagai manusia biasa, kamu hanya MAMPU bersedih dan menangisi apa yang telah ditakdirkan. Tapi sampai bila, kan? Cuba ada perasaan ini iaitu REDHA. I know, it is easy for me to say it, tapi kalau I pun, nak melaksanakan nya payah kan?Tapi apa lagi yang boleh kita buat? Setiap yang berlaku itu ada hikmahnya. Dan sebagai pemerhati pada keadaan2 ini, adakah kamu perlu bercakap2 belakang " Itulah, excited sangat, kan tengok sekarang" atau "Hari tu tunang, siap pelamin bagai, hantaran bagai, kan dah putus sekarang, siapa nak jawab tu?
"Wah, kejam tau tak bila kamu dan kamu pulak yang pandai menghukum insan itu,Siapa kamu? Bukan tuhan bukan. Jadi dari kamu tambah dosa dengan cakap2 sebegitu, apa kata offerkan kata2 motivation seperti " Sudah tiada jodoh, apa boleh buat, kan? Allah knows what is best for you" and go hug the friend. Bukan saja orang yang boleh bertunang boleh putus, orang yang dah berkahwin, kalau ditakdirkan jodoh kamu sampai situ sahaja, bercerai juga kamu. Hmpph... Entahla bagi I, kamu tidak layak menghakimi takdir seseorang, kerana takdir kamu pun, kamu sendiri tidak tahu,bukan? Apa yang telah disediakan untuk kamu... Kalau kamu tahu, kamu memang hebat... Jangan kata, kamu berjaya back to the future. I tumbuk kamu nanti.

Jadi percayalah pada jodoh. Jodoh itu di tangan tuhan.
Siapa lah kita untuk menilai apa yang ada padanya. :)

Nov 30, 2010

Ibu Bapa Mithali

6:45 PM 1 Comments
Perkahwinan mithali bermula dari ibu dan bapa yang mithali.

Kita pasti berasa malu sekiranya pasangan suami isteri tidak mampu menjadi contoh kepada anak-anak dek kerana kejahilan tentang Islam yang disengajakan.

Kita tidak mahu ibu dan ayah hanya terkelu lidahnya apabila diminta anaknya mengajar tentang solat, doa-doa harian dan bacaan Al-Quran yang betul.

Contoh terunggul perkahwinan mithali tentunya datang dari junjungan mulia Rasulullah SAW.

Baginda Rasulullah selaku suri teladan sepanjang zaman telah meletakkan Khadijah binti Khuwailid sebagai wanita pertama yang bertakhta di hati baginda dan berjaya menakluki hati Rasulullah dengan cinta yang tidak pernah kunjung padam.

Keindahan perkahwinan Baginda terungkap dalam pergaulannya dengan Khadijah dan isteri-isteri yang lain.
Kehadiran putera dan puteri serta cucu Baginda telah menyerikan lagi kehidupan keluarga Rasulullah.

Mengimpikan sebuah perkahwinan mithali, hanya tinggal mimpi jika kita tidak menyelak kembali sejarah hidup baginda sekeluarga yang amat indah itu.

Tegasnya perkahwinan mithali yang aman dan bahagia adalah impian pasangan suami isteri.

Namun bukan semua rumahtangga mampu melakar dan mengekalkan kebahgiaan.
Terdapat rumah tangga yang tergadah dengan kekusutan yang tiada jalan penyelesaian malah penceraian menjadi kemuncak pemilihan kerana kemurkaan terhadap hambanya.

Janganlah gelanggang perkahwinan hanya satu platform atau pentas untuk bersandiwara atau bercengkerama tanpa dihiasi dengan keilmuan dan amalan yang berterusan.

Perkahwinan bukan hanya satu testing ground tetapi ia adalah realiti yang perlu ditempuhi dengan kearifan, kesabaran dan kejituan iman.

Nov 29, 2010

Tarbiyah Dan Pendidikan

10:34 PM 1 Comments
Part 3

Pendidikan adalah tema penting dalam sesebuah perkahwinan mithali.

Kecemerlangan dan kehebatan anak-anak yang menjadi tunjang dan penyeri sebuah keluarga bermula daripada pendidikan yang diberikan oleh ibubapa.

Haluan yang dipilih perlulah ditapis daripada elemen-elemen yang tidak sihat yang menjadi punca keruntuhan sebuah keluarga.

Perlu diingatkan bahawa anak-anak adalah aset yang mewarisi kepimpinan negara pada suatu hari nanti.

Pentarbiyahan dan pendidikan yang diterapkan perlu berteraskan ketauhidan kepada Allah, kecintaan kepada Rasul seterusnya menjunjung Al-Quran sebagai kalam Allah yang tidak ada keraguan baginya.

Ibu dan bapa yang prihatin akan sentiasa membentengi anaknya daripada kebejatan moral dan akhlak yang tenat pada mutakhir ini seperti vandalisme, hedonisme dan materialisme yang menatijahkan keruntuhan iman dan akhlak anak-anak mereka.

Begitu juga, pendidikan anak-anak bukan hanya terpikul di atas bahu ibu atau bapa sahaja, malah kedua-dua ibu dan bapa bertanggungjawab membentuk keluarganya ke arah keluarga mithali yang hebat dan cemerlang.

Lelaki atau bapa merupakan ketua bagi setiap keluarga. Berdasarkan firman Allah SWT dalam surah An-Nisa ayat 34 bermaksud:

"Kaum lelaki adalah pemimpin kepada kaum wanita. Oleh kerana itu Allah melebihkan sebahagian mereka (lelaki) atas sebahagian yang lain (perempuan). Selaku pemimpin, pentadbir, penguasa dan pelindung rumah tangga suami wajib memastikan hal ehwal rumah tangga berjalan lancar. Isteri pula perlu mengembelingkan segala potensi kelembutan, ketabahan dan kepekaannya untuk mendidik anak-anak dengan cara yang terbaik.
Pendidikan anak akan menentukan keindahan dan kejayaan perkahwinan mithali untuk jangka masa yang panjang.

Kita melihat fenomena hari ini di mana anak-anak berselerak dan terbiar disebabkan perkahwinan ibu bapa yang tidak mithali.

Ibu bapa melepaskan tangan dalam perjuangan mendidik anak-anak.

Amat malang sekali sekiranya kita berbuih mulut bercakap tentang perjuangan Islam sedangkan anak-anak seperti itik yang terlepas dari kandang, terbiar dan membawa diri dalam dunia sendiri.

Sebelum berkahwin sepatutnya pasangan lelaki dan perempuan mendalami dan memfaqihkan diri tentang ilmu-ilmu selok belok rumahtangga. Paling penting kedua-dua pasangan perlu sembahyang dan taat kepada perintah Allah.

Nov 24, 2010

Cinta Dan Kasih Sayang

8:18 PM 2 Comments
Part 2

Cinta dan kasih sayang adalah penghias utama dalam sesebuah perkahwinan mithali. Jaminan kebahagiaan dalam sebuah keluarga sebenarnya berputik daripada cinta yang mendalam di antara suami isteri berpaksikan Islam.

Cinta yang murni ini seterusnya melahirkan anak-anak yang soleh dan solehah yang boleh mendoakan kesejahteraan ibu bapa mereka apabila telah tiada di dunia nanti.

Justeru hubungan kasih sayang di antara ibu bapa dan anak-anak perlu dijaga dan dipupuk agar setiap baitul muslim atau keluarga Islam dihiasi dengan kesyahduan cinta yang segar dan kasih yang mengasyikkan.

Kasih sayang juga perlu sentiasa dicari dan dibina bukannya ditunggu atau dibiarkan kerna firtah manusia sentiasa dahagakan kasih sayang.

Ini bertepatan dengan firman Allah dalam surah Ar-Rum:30 :

"Fitrah Tuhan yang telah diciptakan manusia ke atasnya, tiada pertukaran lagi bagi ciptaan tuhan itu. Itulah agama yang lurus, akan tetapi kebanyakan manusia tiada mengetahui."

Mencari Erti Sebuah Perkahwinan

8:10 PM 2 Comments
Part 1

Perkahwinan merupakan fitrah semulajadi yang Allah anugerahkan dalam diri setiap lelaki mahupun perempuan.

Kecenderungan berpasangan ini telah terbukti di sebalik imbauan sejarah penciptaan Hawa.

Ketika nabi Adam tinggal di syurga, baginda melihat semua makhluk lain berpasangan sedangkan baginda keseorangan.

Lantas, Allah yang Maha Mengetahui isi hati Adam menciptakan Hawa sebagai penghibur dan teman Adam sebagaimana firman Allah yang bermaksud "Dialah yang menciptakan kamu daripada diri yang satu dan daripadanya Dia menciptakan isteri agar kamu merasa senang kepadanya."

Berkahwin Kerana Ibadah
Menurut Islam, perkahwinan bukan atas tuntutan nafsu, tetapi atas tuntutan agama.

Perkahwinan bukan semata-mata untuk memuaskan shahawat tetapi untuk memenuhi kehendak misi kejadian manusia iaitu untuk beribadah kepada Allah.

Kerna itulah, setiap muslim perlu merancang dan berusaha agar perkahwinan mereka tergolong dalam perkahwinan mithali.

Perkahwinan mithali adalah model perkahwinan cemerlang menurut acuan Islam bersandarkan ikatan kasih murni angota keluarga menuju redha Allah.

Perkahwinan mithaliah bermula dengan matlamat yang jelas lagi tersuluh.

Syariat Islam menitikberatkan perkahwinan ditegakkan sebagai satu ibadah dan mampu mendekatkan diri dengan Allah. Perkahwinan dibuat atas keinginan untuk memenuhi tuntutan syariat dan Sunnah RAsulullah SAW. Dalam Hadis yang diriwayatkan oleh At-Tabrani dan Al-Baihaqi, Rasulullah SAW bersabda:

"Barangsiapa yang mampu untuk berkahwin tetapi tidak berkahwin maka bukanlah dia dari golonganku".

Dengan pendekatan ini, perkahwinan mithali dapat membendung masyarakat daripada penyakit-penyakit yang menular disebabkan hubungan seks yang liar dan bebas.

Perhubungan seks yang haram ini menimbulkan pelbagai kompilasi dalam masyarakat seperti lahirnya anak luar nikah, hubungan sejenis, penyakit-penyakit kelamin seperti VD dan AIDS serta menghapuskan keturunan.

Perkahwinan mithali juga perlu berpaksikan Al-Quran dan Sunnah sebagai tonggak keluarga.

Prinsip ini berasaskan hakikat bahawa manusia tidak boleh melewati batas-batas kefitrahannya sebaliknya perlu mengukuhkan kedudukannya sebagai hamba Allah dan khalifah dalam sebuah keluarga khasnya dan komuniti yang lebih besar amnya.

Macam-macam pandangan tentang erti sebuah perkahwinan, aku stop kat sini dulu sambung part 2 later ok.

Nov 16, 2010

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...

9:43 AM 3 Comments

Salam and Hello everyone!

Takbir! Allahu Akhbar, Allahu Akbar, Allahu Akhbar!
Alhamdulilah, It's the time of the year we celebrating Hari Raya again! but this time It's Hari Raya AidilAdha. Some called it 'Raya Korban', 'Hari Raya Haji" and some just call it "Free-meat giving day".

INFO: Aidiladha also commemorates the sacrifices made by the prophet Abraham (hence the word "korban" which means sacrifice), who demonstrated immense faith when he was put to the test by God. The prophet was commanded to offer his only son Ishmael up for sacrifice, and though it grieved him greatly, he made ready to perform the task. However, as he was about to strike his son, God stopped him and revealed that it was a trial. Ishmael's life was spared, and a ram sacrificed in his place.

As such, during Aidiladha, the sacrifice of animals such as lambs, goats, cows, bulls and camels is performed. The animals are slain in accordance with the proper religious rites; the meat is then distributed; hence for the "free-meat giving day" name!
One third of the meat is given to the individual who willingly supplied the animal, while the rest is given to the poor and deserving friends and relatives. It is to be noted that this is not a compulsory religious duty, but an obligation for those who are able to afford it.


Aidiladha also known as known as Hari Raya Korban or Hari Raya Haji celebrated about two months after Hari Raya Aidilfitri. It marks the end of the hajj pilgrimage period (about two weeks) which is one of the five basic tenets of Islam. The day also commemorates the sacrifices made by the Prophet Ibrahim, who demonstrated immense faith when he was put to the test by God.

Since the Hari Raya Aidiladha is just around the corner, we wish you Selamat Hari Raya Aidiladha. We wish you and your family blessed with goodness & Kepada para jemaah haji yang sedang menunaikan ibadah haji pada tahun ini didoakan semoga akan diberkati hidup kalian di sana dan semoga dapat memanfaatkan waktu disana dengan memperbanyakkan ibadah dan moga² kalian akan mendapat haji yg mabrur...

Amin Ya Rabbal 'Alamin


Nov 11, 2010

Jom Tengok Wayang

2:50 PM 2 Comments
Next movie is..... wah ada next movie! hehehe.. ye ye kami buang tebiat dalam bualan ni. Yela, shopping takdek duit, kami sumbangkanla duit pada GSC 1 Utama. Nasib tiket RM10 jek... So next movie is Unstoppable! Huh tgk trailer cam best.. Dah tengok movie dia laaaaagila best!
Cerita ni pasal keretapi yang bergerak sendiri tanpa engineer dan konduktor disebabkan oleh kesilapan manusia. Keretapi tu pulak bawak muatan yang bahaya dan gerabak dia punyela panjang. Macam-macam cara diaorang buat nak hentikan train ni. Derailed tak jadi, masuk dari atas guna helikopter pon tak jadi, cuba halang guna lokomotif lain kat depan pon tak jadi. At last 2 orang mamat kat atas ni, Denzel Washington n Chris Pine dapat idea baekk punye, sangkut dari belakang and cuba perlahankan. Filem ni memang sangat mendebarkanla. Aku memang suka filem aksi macam ni. Unlike the Twilight Saga yang bagi aku sangat memboringkan! Tak paham nape orang suke huhuh.. Harry Potter pon lagi best dari Twilight tu. Oopss jangan marah ar Twilight Die Hard Fans :D

Haa, yang menarik pasal cerita Unstoppable ni is, it is based on a true event. Biar betik kan.. Aku pon googling la semalam, cari pasal ni. Jumpa la satu article lam CNN punye website ni. The event happened on May 2001 di Toledo, Ohio. Dalam movie ni dia buat berlaku di Pennsylvania.
Runaway train stopped after uncontrolled 2 hours

May 15, 2001

A runaway freight train that barreled through 66 miles of northwestern Ohio with no one aboard was halted safely Tuesday by a railroad worker who jumped onto the moving train and pulled its brake.
The 47-car CSX train was slowed down by another engine in a coupling maneuver.
Two of the train's tank cars contained thousands of gallons of the hazardous material molten phenol acid, a toxic ingredient of paints and dyes harmful when it is inhaled, ingested or comes into contact with the skin.

Kathy Burns, a spokeswoman for CSX Transportation, said the train left its Toledo rail yard with no engineer at its controls. The engineer was "nearby" in the yard at the time, but not on the train, she said.
"It left the yard unmanned," she said. "Obviously, something went awry. That's what we're trying to get to the bottom of."

She said the railroad had dispatched mechanics and safety experts to the scene to investigate what happened.
Initial reports said the engineer apparently had a heart attack while in the locomotive and that he was aboard.
"There is no one on the train," said Kenton Police Detective Dennis Alexander after CSX worker Jon Hosfeld had climbed aboard and stopped the train.

Alexander said CSX slowed the runaway by latching a second engine to the end of the train. The second engine applied its brakes, slowing the first enough for Hosfeld to make the climb just Southeast of Kenton, about 55 miles northwest of Columbus. " That's how the train slowed down," Alexander said.
In a daring maneuver, Hosfeld, a 31-year CSX veteran who was waiting at a railroad crossing, jumped aboard the train, entered the locomotive and pulled its brake. The train was traveling about 10 mph when Hosfeld hopped aboard.

"We're just all happy that it ended without any injuries. That's always the number one issue for us: Safety first," said Corry Schiermeyer with the Federal Railroad Administration.

"Everything went smooth," said a spokeswoman for the Kenton Police Department said.

The CSX train averaged about 30-35 mph with no one at its helm for more than two hours. At one point, it was traveling at 47 mph.

The state highway patrol assisted in evacuating the area around any railroad crossings to make sure no one got in the way.

The train passed through three counties with officials unable to reach anyone aboard.

"They tried to stop it in Wood County, but it didn't work," said Kathy Palmerton with the Hancock County Sheriff's Department.

Palmerton said the train was pulling "flammable, combustible materials" and that it was headed south.

The CSX official said 25 cars were empty and 22 cars were loaded with material, including the two containing the hazardous materials.

Scary kan? In movie of course diaorang dah tambah ajinomoto bagi movie tu ada perasa pastu dapat box office kan.. But it's worth watching! At least kita boleh bayangla apa yang dah berlaku.. Kisah benar ni......

Ape program harini? We'll see! ;)

Till next update, take care all!!

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/